Atenció: Lleida multa els ciutadans que deixin la brossa fora dels contenidors

Els inspectors de l'àrea de Medi Ambient de la Paeria han elaborat, fins a l'1 de setembre, una cinquantena d'informes amb proposta de sanció per l'abandonament de residus (principalment bosses de la brossa i cartons) a la via pública, a la vora dels contenidors en punts diversos de la ciutat.

 

A partir d'aquests informes, s'inicia la tramitació dels corresponents expedients sancionadors, amb multes entre 400 i 4000 euros. Aquesta acció va lligada a la campanya informativa començada a partir del juliol per a la reducció de l'abandonament de bosses de brossa i altres residus fora dels contenidors, amb anuncis en premsa i OPIs. També s'han enganxat adhesius informatius en els contenidors de resta, amb informació sobre les sancions per abandonar bosses de la brossa i altres residus fora dels contenidors.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

La Comissió informativa de Seguretat i Civisme, que ha estat presidida per l'alcalde, Miquel Pueyo, ha informat aquest dimecres del desenvolupament de les accions derivades del Pla de Millora de l'Espai Públic, del qual es deriva aquesta actuació per combatre l'incivisme amb la brossa.

Imatge d'un contenidor de la brossa de Lleida

La Paeria obre una cinquantena d'expedients a persones que abandonen la brossa fora dels contenidors | LleidaDiari.cat

 

Control de les illes de contenidors

Aquesta campanya de control de les illes de contenidors es mantindrà durant tot aquest any, per sancionar l'abandonament de residus a la via pública, amb una actuació específica i més intensa en les illes més problemàtiques en totes les zones de la ciutat. Així, ha explicat l'alcalde, durant les setmanes vinents, s'enganxaran al terra de les illes de contenidors més problemàtiques adhesius informatius més grans per insistir en la conscienciació ciutadana per tal d'eliminar aquesta conducta.

 

Una altra de les novetats és que, a partir del mes de setembre, les agents cíviques s'han incorporat a les tasques de control de l'abandonament de residus fora dels contenidors. En el decurs de la comissió, Pueyo ha anunciat també que la Paeria estudiarà la incorporació d'un programa de mesures alternatives i complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives, una acció que s'inclouria dins el Pla Estratègic de convivència i civisme que s'està elaborant i que es farà d'acord amb les directrius d'un informe fet del vicesecretari de la corporació.

 

Mesures complementàries a les sancions econòmiques

A més, per tal d'estudiar la viabilitat de la proposta, el paer en cap ha explicat que s'encarregarà, a la comissió de convivència i civisme del Consell de Ciutat, que es constituirà el pròxim 23 de setembre, l'elaboració d'una proposta de modificació de l'ordenança municipal de convivència i civisme per incorporar la regulació de mesures complementàries a les sancions econòmiques per infraccions administratives i la regulació de mesures alternatives en els supòsits admesos legalment.