La Paeria enceta la millora dels accessos per carretera a la ciutat

L'Ajuntament de Lleida està duent a terme obres de reparació del paviment del tram de la carretera N-230 que va des de la sortida de la ciutat pel barri de Balàfia fins al límit de terme amb Torrefarrera, que es trobava força malmès, per tal de millorar la seguretat viària.

 

Aquestes obres, que també inclouen refer el ferm de la rotonda que hi ha a la confluència entre l'avinguda Alcalde Porqueres i els carrers Jordi Solé Tura i Laureà Figuerola, enceten una actuació de millora dels principals accessos a la ciutat per les carreteres de l'Estat, han explicat el Paer en Cap, Miquel Pueyo, i el primer tinent d'alcalde, Toni Postius, que avui han visitat les tasques.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

«Les obres han començat aquesta nit, amb un endarreriment de 24 hores per culpa de la pluja, i es desenvolupen en horari nocturn per reduir les molèsties. Una ciutat de vegades té l'oportunitat de fer una inauguració brillant, però ha de fer també un manteniment exigent i aquest és un repte que no s'acaba mai», ha assenyalat Pueyo, qui ha destacat la necessitat d'aquests treballs per anar posant a punt la trentena de quilòmetres que es van traspassar fa quinze anys per part de l'Estat a la Paeria, que, per tant, és responsable del seu manteniment.

La Paeria enceta la millora dels accessos per carretera a la ciutat

La Paeria enceta la millora dels accessos per carretera a la ciutat | LleidaDiari.cat

 

L'asfalt a partir dels deu anys comença a deteriorar-se de forma notable

«Qualsevol asfalt a partir dels deu anys comença a deteriorar-se de forma notable i per tant un ajuntament com el nostre té una lluita permanent per anar-lo mantenint i posant al dia, a banda del que es fa de nou», ha afegit Pueyo.

 

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, ha assenyalat que «estem treballant perquè de cara a l'any vinent puguem anar actuant en les entrades de la ciutat perquè es troben en males condicions, fent un esforç econòmic als pressupostos per a poder posar-hi més recursos que ens permetin abordar les actuacions que calen en els diferents trams urbans de carreteres que té la ciutat de Lleida».

 

Postius ha lamentat que el traspàs en el seu dia no anés acompanyat d'un finançament regular per afrontar el manteniment de les carreteres, sinó només d'una aportació puntual.

 

Trams que fa molt temps que estan esperant poder ser arranjats

«La voluntat és seguir treballant en aquesta línia, amb aquest pla de manteniment i millora que ha d'establir quines són les prioritats i després fer-ne una calendarització, precisament perquè hi ha trams que fa molt temps que estan esperant poder ser arranjats i moltes vegades no s'ha actuat per criteris tècnics sinó d'oportunitat», ha afegit el tinent d'alcalde.

 

Les obres en aquest tram de l'N-230 quedaran concloses aquest dimecres a primera hora, després d'una nova nit de treballs, que comportaran restriccions al trànsit a partir de les 21.00 hores. Dijous està previst enllestir l'actuació pintant les noves marques viàries.