Lleida celebra una nova edició del Parking Day

Lleida acull durant divendres 15 i dissabte 16 de setembre les activitats del ‘Parking Day’, en el marc de la Setmana de la Mobilitat. La tinent d’alcalde de Seguretat, Mobilitat i Civisme, Cristina Morón, i la regidora de Persones Grans, Salut i Consum, Anna Miranda, han visitat les iniciatives presentades pels negocis locals. El ‘Parking Day’ va néixer a San Francisco i s’ha convertit en una jornada que se celebra a escala mundial. Els vianants guanyen espai a la zona d’aparcaments de la via pública.
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Durant aquesta edició, hi participen una desena d’establiments comercials i altres entitats que ocuparan una o diverses places d’estacionament per desenvolupar-hi activitats. Aquesta ocupació s’ha de fer protegint el perímetre amb elements alts i visibles, com ara tanques, testos de plantes o similars, o bé amb la col·locació de tarimes o palets per elevar-ne la superfície.

A banda del ‘Parking Day’, es farà una pedalada, diumenge, dia 17. L’activitat sortirà a les 11 del matí i recorrerà 9 quilòmetres amb sortida i arribada a la Plaça Ricard Vinyes. Aquesta activitat es conjuga amb totes les activitats que es faran a la zona en el que es coneix com l’Open Street Day, el dia del carrer obert.

També s’ha previst una cursa interurbana de transports per dimecres dia 20 de setembre. Organitzada per l’Associació de Promoció del Transport Públic, (PTP), i l’ATM de Lleida, la cursa transcorrerà entre algunes capitals de comarca i hi participaran mitjans de transports diferents. Divendres 22, es visitaran entorns escolars on es realitzaran projectes de Fons Europeus pensats per la mobilitat de vianants.