La Paeria lliura les claus del cinquè habitatge reformat amb masoveria urbana

L’Ajuntament de Lleida ha lliurat les claus del cinquè habitatge reformat amb el sistema de masoveria urbana. El tinent d’alcalde i president de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU), Jaume Rutllant, i el president de la Cooperativa Obrint Portes, Eric Morros, han explicat que ambdues parts, i mitjançant aquest projecte, han gestionat l’accés a l’habitatge de tres joves masovers, de 20 a 22 anys, que han executat les obres de reforma i d’adequació de l’habitatge perquè hi puguin entrar a viure. A canvi, les hores dedicades a aquests treballs es commutaran per renda de lloguer. D’aquesta manera, els joves estaran uns mesos sense pagar l’arrendament, assumint només els consums.

El regidor ha assenyalat que l’habitatge està ubicat al carrer Àger, a la Bordeta i que el projecte de masoveria urbana ha inclòs la gestió de la reforma integral de l’immoble, executant les obres de reparació, manteniment i millorament necessàries. El pis es destina a l’ús compartit de joves usuaris en risc d’exclusió residencial, amb dificultats per accedir al mercat immobiliari. Aquest és un aspecte que ha remarcat Rutllant per garantir el dret a l’habitatge a tots els col·lectius amb què treballa EMAU.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La masoveria urbana

L’EMAU va publicar el març de 2022 el concurs per al servei de gestió d’un projecte de masoveria urbana en un habitatge de la seva propietat per destinar-lo a l’allotjament compartit de joves menors de 30 anys que es trobin en risc d’exclusió residencial. El concurs el va guanyar la cooperativa Obrint Portes.

 

El projecte de masoveria urbana té tres objectius principals:

-Facilitar l’accés a un habitatge digne per a joves en dificultats per accedir al mercat lliure d’habitatge mitjançant les obres necessàries per a la seva habitabilitat.

-Augmentar l’oferta d’habitatges de lloguer assequible.

Promocionar la masoveria urbana com a una alternativa a l’accés convencional a l’habitatge.

 

La cooperativa Portes Obertes desenvolupa la masoveria urbana a Lleida en clau social com a alternativa d’accés a l’habitatge mitjançant dos projectes pilot: un amb l’EMAU i un altre amb un habitatge cedit per la mateixa cooperativa.