La Paeria inicia les obres de millora del paviment en diversos carrers de la ciutat

Imatge de les obres de Lleida

Imatge de les obres de Lleida | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ha iniciat les obres de millora del ferm en diversos carrers de la ciutat, que s'aborden cada any a finals de l'estiu per garantir el bon estat de conservació de la xarxa viària i eliminar els desperfectes ocasionats pel desgast del paviment. Per ara, s'ha iniciat una primera fase dels treballs que es durà a terme fins al 7 de setembre i que preveu l'estesa d'un total de 2.200 tones d'aglomerat asfàltic, amb una superfície total renovada de 18.280 metres quadrats. L'alcalde, Fèlix Larrosa, ha visitat aquest divendres les tasques que es duen a terme al carrer Montserrat Roig, on es pavimenta la totalitat del vial, entre l'avinguda Alcalde Rovira Roure i Roda d'Isàbena.

 

Larrosa ha assenyalat que l'Ajuntament aprofita l'estiu per fer obres de manteniment i projectes nous per fer la mobilitat més sostenible, com és el cas de les obres d'avinguda Catalunya i plaça Espanya que «ha de ser una obra exemplar a efectes de la millora de mobilitat a peu, en bicicleta i l'accessibilitat al transport urbà col·lectiu, perquè es reordenen les parades i fem un projecte que dóna una continuïtat important a tot aquell sector, des del Pont de la Universitat fins al centre de la ciutat». Pel que fa a la campanya de millora dels paviments, el paer en cap ha destacat que l'Ajuntament hi destina un pressupost total que arriba als 800.000 euros, si es té en compte tant la inversió directa com la que s'inclou en el contracte d'aigües.

 

«És una quantitat molt important que abasta diferents barris on per una raó o una altra hem d'actuar per fer aquesta millora de manteniment. Seguim treballant per la millora de la ciutat, tenint en compte a la gent, per buscar aquesta millor ciutat, de confort, preparada pensant que en els pròxims dies començarà el curs escolar i l'activitat econòmica i social en plenitud i tindrem una ciutat més preparada de com ho estava a l'estiu», ha afirmat Larrosa.

L'alcalde de Lleida en el lloc de les obres

L'alcalde de Lleida en el lloc de les obres | LleidaDiari.cat

 

 

Les obres de millora dels carrers de la ciutat es van iniciar dijous amb la pavimentació del tram urbà de la carretera de Tarragona (N-240) que transcorre entre la rotonda del cementiri i la rotonda d'accés a Magraners. Els treballs han quedat acabats durant la jornada d'avui, en la qual, també s'ha treballat en l'arranjament del paviment de la parada del bus L7 al carrer Sant Pere Nolasc 28 de Magraners, a més de l'actuació al carrer Montserrat Roig.

 

Dilluns seguiran aquestes tasques, amb reparacions parcials al carrer Castell Formós; la millora de l'espai d'estacionament davant els números 8 i 9 del carrer Ferran el Catòlic (vora el camp de futbol de Gardeny); i l'inici de la renovació de l'asfalt de tot el carrer Cardenal Cisneros, que es perllongarà també durant els dies 4 i 5 de setembre. El 6 de setembre es treballarà al carrer Magí Morera, pavimentant el tram entre Vallcalent i la plaça de les Missions; i a l'avinguda de les Garrigues, a la parada d'autobús del número 54. Per últim, el dia 7 s'abordarà la millora del carrer Torres de Sanui, asfaltant el tram entre Bisbe Ruano i Magí Morera; i millorant les parades d'autobús del carrer Balmes 29 i Alcalde Porqueres 36.

 

L'empresa encarregada de les obres és una UTE formada per Romero Polo i Sorigué. En una segona fase, s'abordaran millores als carrers avinguda de Madrid, Segon Passeig de Ronda, Roger de Llúria, Bisbe Irurita i Corregidor Escofet, a més de l'actuació a l'avinguda de Catalunya i la plaça Espanya on s'amplia la nova xarxa de carril bici, a més de tornar a asfaltar el carrer. L'objectiu de les obres projectades és millorar les condicions de seguretat i comoditat del trànsit de vehicles per a evitar molèsties o la possibilitat d'accidents i per tant que la circulació sigui més confortable i segura.