Sense Categoria

Deixes la brossa fora del contenidor? La nova campanya a Lleida per a evitar-ho!

LleidaDiari
  • juliol 21, 2022
  • 3 min read

El Pla de Millora de l'Espai Públic 2022-2023 que està aplicant la Paeria per millorar l'estat de neteja i manteniment de la ciutat ha iniciat aquesta setmana una campanya informativa específica per reduir l'abandonament de bosses de brossa fora dels contenidors.

 

La campanya, que promou la conscienciació ciutadana per reduir els comportaments incívics en matèria de neteja, consistirà en la col·locació d'uns 1.400 adhesius en els contenidors de la ciutat, informant de les sancions per dipositar bosses de brossa o altres residus fora dels contenidors. La difusió a través dels adhesius es complementarà amb anuncis a la premsa local, falques de ràdio i difusió a la pàgina web i a les xarxes socials de l'Ajuntament de Lleida, entre d'altres.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Totes aquestes accions informatives s'acompanyaran amb un reforç del control sobre les conductes incíviques objecte de la campanya i la imposició de sancions relacionades amb aquestes conductes, que van dels 400 als 4.000 euros –segons la Llei Reguladora dels Residus/Art. 80 del Decret Legislatiu 1/1990, de 21 de juliol. En els primers dies de la campanya s'han identificat una vintena d'infraccions. El control de les conductes incíviques i la promoció de conductes adequades compta amb la implicació dels inspectors de medi ambient, d'agents de la Guàrdia Urbana i dels Agents Cívics.

Lleida posa en marxa una campanya informativa per reduir les bosses de brossa fora dels contenidors | LleidaDiari.cat

 

Continuïtat al conjunt d'accions informatives

Donant continuïtat al conjunt d'accions informatives, a partir del mes de setembre l'Ajuntament de Lleida engegarà una altra campanya específica relativa a l'abandonament de residus voluminosos a la via pública i a l'abandonament de residus comercials a l'exterior dels contenidors, com per exemple cartrons. La campanya promourà l'ús del servei gratuït de recollida de residus voluminosos (mobles, electrodomèstics, matalassos…) i informarà de les sancions per infraccions relatives al dipòsits d'aquests residus a la via pública. Posteriorment en farà una altra relacionada amb la neteja de miccions dels gossos i la recollida dels seus.

 

Pla de millora de l'espai públic 2022-2023

Des del passat mes d'abril, l'Ajuntament de Lleida està aplicant les mesures de millora de la neteja i dels espais enjardinats del Pla de millora de l'espai públic 2022-2023. Del total de 575 mesures de millora que inicialment s'han previst, les quals s'aniran aplicant durant tot l'any 2022, ja se n'han finalitzat 158 i 34 estan en execució. Entre les finalitzades, cal destacar la desbrossada intensiva de solars que es va fer per evitar els riscos d'incendis.

 

En les setmanes vinents, els membres que formen part dels 15 grups impulsors de zona del Pla rebran informació sobre l'execució del pla en la seva respectiva zona. A banda de l'actual campanya adreçada a reduir el nombre de residus fora dels contenidors, en el primer semestre de 2022 s'estan tramitant 36 expedients sancionadors per infraccions de l'Ordenança Municipal de neteja viària. Durant tot l'any 2021 se'n van tramitar 27.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *