Sense Categoria

La Paeria impulsa polítiques d’habitatge públic de lloguer per a joves

Avatar
  • maig 6, 2019
  • 4 min read

Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida impulsa l'habitatge públic de lloguer per afavorir que hi tingui accés el jovent de la ciutat. El paer en cap, Fèlix Larrosa, amb el tinent d'alcalde Xavier Rodamilans, ha visitat aquest dilluns la Palma – Centre de Recursos Juvenils, que centralitza la informació de la nova Borsa Jove d'Habitatge creada per l'EMU i LleidaJove en aquesta direcció.

 

Larrosa ha indicat que és una acció més dins les polítiques municipals que tenen com a prioritat l'emancipació dels i les joves, amb l'accent posat en l'ocupació, l'emprenedoria, l'habitatge o la mobilitat, entre altres. 

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'alcalde ha explicat que la nova convocatòria oberta a través de la Borsa ja ha tingut l'interès de 40 persones que han anat a assessorar-se a LleidaJove, que actualment és el punt informatiu de referència per als joves de Lleida. Segons dades del departament municipal de Joventut, enguany han tingut 78 sol·licituds d'informació pel que fa a temes d'habitatge.

 

Borsa Jove d'Habitatge, amb convocatòria oberta fins al 23 de maig de 3 pisos al Centre Històric

L'Ajuntament de Lleida ha creat la Borsa Jove d'Habitatge ofereix a aquest col·lectiu la possibilitat d'accedir a un pis de lloguer a un preu més assequible que a l'actual mercat immobiliari. La iniciativa neix de la col·laboració entre LleidaJove, Departament de Joventut de la Paeria, i l'EMU, Empresa Municipal d'Urbanisme. Per accedir-hi s'han de complir una sèrie de requisits: estar empadronat a Lleida, tenir entre 18 i 29 anys, tenir uns ingressos d'entre 7.000 € i 22.000 € anuals bruts i estar inscrit/a al Registre de Sol·licitants d'Habitatges de Protecció Oficial de Lleida.

 

La Borsa inicia l'activitat amb l'obertura d'una convocatòria el dimarts 23 d'abril de 3 habitatges ubicats al Centre Històric de Lleida. Les característiques dels habitatges són:

  

  

1.- Carrer Cavallers, 44m2, 2 dormitoris. Lloguer 156,2€ mensuals.

  

  

2.- Josep Solans, 67m2, 2 dormitoris. Lloguer 287,8€ mensuals

  

  

3.- Escales de Sant Llorenç, 66m2, 2 dormitoris, 234,3€ mensuals.

  

  

Les sol·licituds es presentaran a LleidaJove – La Palma, on també es pot demanar més informació (C. la Palma, 6-10, tel. 973 700 666, lleidajove@paeria.cat).

 

 

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 23 de maig a les 13.30 hores. L'assignació d'habitatges es realitzarà per sorteig i s'informarà de la data a les persones sol·licitants que compleixin els requisits. Les adjudicacions i el seguiment dels contractes aniran a càrrec de l'EMU.

 

26 pisos en les convocatòries de 2016, 2017 i 2019

L'EMU i el departament de Joventut de la Paeria han fet tres convocatòries els darrers anys d'habitatges públics de lloguer per a joves amb una oferta de 26 pisos de nova construcció, ubicats al carrer Carrasco Formiguera. En les convocatòries del 2016 i 2017 s'han beneficiat 34 joves. La d'enguany, encara té el termini obert per presentar sol·licituds. En concret, l'any 2016 es va fer una promoció de 15 pisos que van donar allotjament a 21 persones (essent 106 les que van interessar-se). Pel que fa al 2017, 13 persones van residir als 8 d'habitatge de lloguer públic (amb 57 persones que van mostrar interès.

 

Primers habitatges cooperatius en sòl públic a la ciutat

L'EMU està treballant un nou projecte que aportarà més pisos per a joves i contribuirà a dinamitzar el Centre Històric. Es tracta d'una iniciativa amb la cooperativa Sostre Cívic en què la Paeria cedirà el dret de superfície del solar situat entre carrers Tallada, Alsamora i Galera per 75 anys per a una promoció que pot arribar a tenir fins a 11 habitatges i 2 locals. Seran els primers pisos cooperatius en sol públic a la ciutat. L'EMU i Sostre Cívic mantenen converses per la redacció de les condicions reguladores de la cessió del sol i posterior promoció dels habitatges.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *