Paeria i Diputació signen un conveni per urbanitzar l’Illa de la Maternitat

Paeria i Diputació signen un conveni per urbanitzar l’Illa de la Maternitat| Redacció – Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el president de la Diputació, Joan Reñé, han signat aquest dimarts el conveni urbanístic per al desenvolupament de la unitat d’actuació de l’Illa de la Maternitat, que permetrà que l’Ajuntament pugui construir un pàrquing subterrani i la urbanització de la cèntrica plaça gràcies a la cessió que la Diputació fa del subsòl d’aquesta parcel·la.

El paer en cap ha destacat que “l'acord institucional permet tirar endavant un projecte important al servei de la ciutat, que serà la urbanització de l'Illa de la Maternitat i que permetrà un aparcament de més de 300 places en aquella illa al servei de la ciutadania i dels equipaments culturals de l'entorn i de l'Eix Comercial”. Així, mateix, Ros ha manifestat la voluntat de l'Ajuntament de Lleida de treure a licitació pròximament aquest projecte ja que hi ha empreses interessades en explotar el pàrquing subterrani i, en conseqüència, d'urbanitzar la plaça a canvi del cànon que haurien d'abonar. 

Aquest conveni modifica i substitueix els anteriors, el primer signat en data 26 de novembre del 2006 i el darrer el 21 de març del 2011. Per tant, el nou acord, fruit d’un replantejament per buscar l’equilibri econòmic, es deixa com a única contrapartida per eximir a la Diputació de Lleida de l'obligació d’urbanitzar l’interior de l’Illa de la Maternitat un solar a l'illa de Sant Anastasi (interior del passatge Santa Anna), propietat de la Diputació i que passa a mans de la Paeria. Així, doncs, la Corporació Provincial queda exempta de la cessió de la finca de Torre Vicenç, que continua en la seva propietat i que, segons ha avançat el president de la Diputació, Joan Reñé, la partida pressupostària que tenien compromesa la destinaran a la rehabilitació d'aquest equipament.

L’Ajuntament de Lleida redactarà el projecte d’urbanització dels espais verds pendents d’executar en el interior del’Illa de la Maternitat (UA6) i executarà aquestes obres per un import de 600.000€. Per la seva banda, la Diputació es queda sense l’obligació d’urbanitzar aquesta plaça interior de l’Illa Maternitat i cedeix a l’Ajuntament el solar de l’Illa de Sant Anastasi, valorat amb el mateix import, derogant tot allò que deien els anteriors convenis.