La Paeria ha facilitat la inserció de 258 persones en la primera meitat de l’any

Imatge d'un dels tallers de l'IMO

Imatge d'un dels tallers de l'IMO | LleidaDiari.cat

 

La feina del Servei d'Intermediació Laboral de l'Institut Municipal d'Ocupació (IMO) de l'Ajuntament de Lleida ha permès la inserció laboral d'un total de 258 persones durant els primers sis mesos de l'any 2018, període en el qual ha gestionat un total de 450 ofertes de feina amb 730 llocs de treball. Actualment, la borsa de treball de l'IMO compta amb 2.695 persones donades d'alta. El seu perfil és força variat, tot i que hi ha una lleugera majoria d'homes (53,95%) i les franges d'edat més freqüents són de 36 a 45 anys (un 27% del total d'inscrits), seguit de la de 46 a 55 anys (22,9%), 26 a 35 anys (22%) i 15 a 25 anys (20,9%).

 

El 70% dels inscrits són autòctons. Pel que fa al nivell d'estudis, un 22,6% tenen la titulació d'ESO; un 19% estudis d'FP; un 16% estudis universitaris; un 15% Batxillerat; i un 8% estudis primaris. Durant el primer semestre de 2018 també s'han incorporat 152 empreses noves a la borsa del Servei d'Intermediació Laboral. A més del servei d'intermediació, l'IMO ofereix altres serveis com el d'orientació, formació i acompanyament a la inserció laboral i de foment de la igualtat d'oportunitats amb persones amb discapacitat (a través de l'Escola de Jardineria i del Centre Especial de Treball). 

 

També ofereix serveis d'autoocupació, mitjançant el Viver FPEmprèn, situat al turó de Gardeny; i de col·laboració amb el sector empresarial, amb pràctiques laborals, contractació laboral subvencionada durant sis o nou mesos, formació a mida segons les necessitats de l'empresa i visites als centres de treball. L'atur a la ciutat es situa actualment en una taxa del 13,5%, després d'haver-se reduït un 28% des de l'inici de 2016.

 

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Lleida demostra la seva proposta i ajuda a les persones que es troben en situació d'atur a Lleida o que busquen activament una feina. Aquesta forma de cercar un lloc laboral és una aposta segura, ja que el consistori està directament en contacte amb les empreses i firmes que, posteriorment, es fan càrrec de les persones escollides.