La Paeria executarà treballs durant 3 nits per millorar el paviment afectat per la crema de contenidors

Antiavalots de la policia espanyola observant contenidors encesos i els manifestants

Antiavalots de la policia espanyola observant contenidors encesos i els manifestants | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida durà a terme la setmana vinent treballs per millorar el paviment que va resultar malmès per la crema de contenidors, durant els aldarulls posteriors a la sentència del procés.

 

Les tasques, que comportaran afectacions importants al trànsit en carrers principals de la ciutat, es duran a terme entre dilluns i dijous, entre les nou de la nit i dos quarts de vuit del matí, i obligaran a tallar totalment vies com ara la rambla d'Aragó i les avingudes Catalunya, Madrid, Balmes, Blondel i de les Garrigues.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

S'actuarà en uns 25 punts dispersos pel centre de la capital del Segrià

En total, s'actuarà en uns 25 punts dispersos pel centre de la capital del Segrià, tot i que la Paeria també aprofitarà l'actuació per fer petits arranjaments en altres trams de paviments pròxims que estaven malmesos. La previsió és que la nit de dilluns 25 a dimarts 26 es treballi en el tram del carrer Balmes i la rambla d'Aragó i les avingudes de Catalunya, Madrid i Blondel.

 

Inicialment, es tallarà totalment el pas entre la plaça Ricard Viñes i Lluís Companys, tot i que es permetrà creuar de forma transversal per entrar i sortir del Centre Històric. A partir de les nou de la nit es produirà el desviament de les línies d'Autobusos de Lleida que circulen per aquestes vies, afectant les parades d'Universitat i Hisenda, que quedaran anul·lades.

 

Els operaris se centraran en el tram situat a l'avinguda de Catalunya

Quan s'acabi de treballar en aquest tram, s'obrirà el pas per la rambla. Els operaris se centraran en el següent tram, situat a l'avinguda de Catalunya, al costat de l'encreuament amb el carrer Acadèmia. Aquest punt quedarà tallat també aleshores al trànsit, desviant els vehicles per la rambla d'Aragó, ja reoberta, i per Acadèmia.

 

A continuació, les tasques se centraran en la façana fluvial, a les avingudes de Madrid i Blondel, entre el pont de la Universitat i el Pont Vell. Aquest tram quedarà tallat tot i que en la mesura del possible, la voluntat és obrir el pas als autobusos i deixar sortir els vehicles del pàrquing de Blondel. La nit de dimarts 26 a dimecres 27, s'actuarà a l'avinguda de les Garrigues, entre el carrer Agustins i el pont Vell (fins a la plaça Agelet i Garriga). El tall de trànsit impedirà creuar el Pont Vell, però es permetrà travessar l'avinguda de les Garrigues de forma transversal per garantir la comunicació dins del barri de Cappont.

 

La tercera nit de talls

La tercera nit, de dimecres 27 a dijous 28, quedaran per fer altres zones més petites i de menor afectació al trànsit. Es faran talls de trànsit puntuals per reparar els carrers Saracíbar, Trinitaris, l'avinguda de València i l'avinguda del Segre (en sentit Pardinyes).

 

Segons la Paeria, la previsió horària i de talls pot patir modificacions en funció del desenvolupament dels treballs, i la voluntat és avançar algunes tasques quan sigui possible. Les tasques aniran a càrrec de l'empresa B.Biosca, adjudicatària del Pla de Manteniment de la ciutat.

 

Obres de pavimentació de la rambla Ferran

D'altra banda, la setmana vinent la Paeria també preveu dur a terme la millora de l'asfalt de la rambla Ferran, entre els carrers de Riquer i Ramon Castejón, en sentit cap a l'estació de tren. Les obres en aquest punt ja estan iniciades i s'han centrat fins ara en la millora de la rigola, amb el tall d'un carril. Serà dimecres 27 i dijous 28 de novembre quan es farà el fresat de la capa de rodadura existent i l'estesa de la nova capa de reforç del ferm.

 

Aquestes tasques comportaran el tall total al trànsit en sentit estació i la desviació dels vehicles per l'avinguda del Segre. Les línies 3 i 8 d'Autobusos de Lleida seran desviades també per l'avinguda del Segre. Els treballs es faran en horari diürn, entre les set del matí i les cinc de la tarda.

 

El dimecres, el tall abastarà del carrer Riquer al carrer del Nord. Tampoc es podrà accedir a rambla Ferran des de General Brito. A partir de les cinc de la tarda s'obrirà el pas només amb un carril de circulació. El dijous es repetirà el tall en el mateix horari de set del matí a cinc de la tarda, en aquest cas des de Riquer fins a Ramon Castejón. L'accés al carrer Comerç es farà només pel carrer Príncep de Viana i la plaça Noguerola. A partir de les cinc de la tarda del dijous i fins a la mateixa hora de divendres hi haurà tallat un carril, quedant un carril lliure per la circulació.

 

Obres per millorar eixamplar la vorera i millorar el talús de Camp de Mart

Per últim, l'Ajuntament de Lleida començarà també aquest dilluns les obres de millora de l'accessibilitat del carrer Camp de Mart, concretament en el tram situat entre el carrer Salmeron i l'encreuament amb la ronda de la Seu Vella. L'obra consisteix en l'ampliació de la vorera de Camp de Mart que actualment té una amplada d'1,3 metres fins a 1,8 metres, per facilitar el pas dels vianants i de persones amb mobilitat reduïda. També es renovarà el rebaix en la intersecció amb el carrer Salmeron pel pas de vianants.

 

A més, es farà un arranjament important del mur de contenció del talús del turó de la Seu Vella que dona a aquest tram de Camp de Mart. Es durà a terme un nou drenatge per la part interior del mur i es connectarà a la xarxa existent de clavegueram. Aquest tram de mur també s'impermeabilitzarà per dins per evitar més danys per humitats, i es netejarà i sanejarà per fora, donant-li un acabat amb morter.

 

Per tal de poder executar les obres caldrà tallar el tram del carrer Camp de Mart, des del carrer Salmeron fins a la intersecció amb la ronda de la Seu Vella. Serà a partir de dilluns 25 fins a la finalització de les obres, que tenen una durada prevista d'un mes. El cost dels treballs és de 47.190,87 euros i formen part del Pla de Barris de Noguerola-Portal de Magdalena.

 

També et poden interessar…