Lleida

Lleida ha evitat més de 2.000 talls d’aigua, llum i gas des de principi d’any

El consistori també ha gestionat prop de 200 expedients per aturar desnonaments

Marta Romera
  • novembre 17, 2022
  • 3 min read
Lleida ha evitat més de 2.000 talls d’aigua, llum i gas des de principi d’any

La Paeria de Lleida ha tramitat des de principi d’any un total de 3.800 informes per evitar talls de subministraments bàsics a persones en situació de vulnerabilitat, dels quals 2.258 han estat favorables. Del total dels expedients, 1.697 corresponen a rebuts de llum, 1.052 de gas i 1.051 d’aigua, segons ha detallat aquest dijous l’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, que ha valorat la capacitat «força elevada» del consistori a l’hora de frenar talls de subministraments, vinculats a la llei de pobresa energètica, i evitar «riscs habitacionals».

 

Sobre aquest darrer, el regidor i president de l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU), Jaume Rutllant, ha explicat que aquest 2022 des de l’EMAU s’han evitat prop de 200 desnonaments.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Dels 2.258 informes favorables, més de la meitat, 1.103 casos, corresponen al servei d’electricitat, seguit el servei del gas, amb 619, i el de l’aigua, amb 536. Pel que fa a la resta d’expedients, 4 han estat desfavorables i 17 es troben en situació de dependència, mentre que n’hi ha 1.135 en què no s’ha pogut acreditar els requeriments i 378 que s’han descartat al no ser procedents. A banda, hi ha 8 pendents que encara estan pendents de valorar.

 

L’alcalde Miquel Pueyo ha donat a conèixer aquestes dades després de visitar la nova oficina de l’EMAU als baixos dels números 10-12 del carrer Cavallers, acompanyat dels regidors Jaume Rutllant i Mariama Sall. Pueyo ha explicat que la nova oficina és un «espai transversal entre els serveis socials i l’EMAU amb unes condicions d’atenció més dignes i més eficients». En aquest espai hi treballen actualment 6 treballadores socials, 4 auxiliars i una advocada, i en un futur proper s’hi sumaran 4 nous empleats que treballaran en l’àmbit de rehabilitació energètic d’habitatge, en el marc dels fons europeus Next Generation.

Per la seva banda, Rutllant ha explicat que les noves oficines permeten a la ciutadania permetre els seus problemes de manera «integral» en un sol espai i ha destacat que a través de l’EMAU aquest 2022 s’han gestionat prop de 200 expedients per aturar llançaments. Rutllant ha explicat que existeixen «diversitat de situacions» i que en alguns casos, no és possible evitar el desnonament, però sí que s’aconsegueix «guanyar temps» mentre es busca una solució habitacional per a la persona o família afectada.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *