Sense Categoria

La Paeria detalla les recomanacions per evitar els cops de calor a l’estiu

LleidaDiari
  • juliol 3, 2021
  • 3 min read
La Paeria detalla les recomanacions per evitar els cops de calor a l’estiu

Davant l'anunci que en els pròxims dies s'espera una forta onada de calor, que pot perllongar-se fins divendres vinent, es recomana a la població una sèrie de consells si ens trobem a casa, en el carrer o de viatge, i com actuar en detectar els símptomes d'un cop de calor.

 

Si ens trobem a casa, és important controlar la temperatura, tancant les persianes i obrint les finestres a la nit per refrescar el pis. També és important dutxar-se amb aigua freda i climatitzar les habitacions amb ventiladors i/o aire condicionat, així com hidratar-se amb regularitat.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Quan ens trobem al carrer, hem d'evitar el sol directe i és convenient fer ús de la protecció solar, així com dur gorra o barret i roba lleugera. S'aconsella caminar i descansar en llocs frescos i amb ombra, així com no oblidar portar aigua i beure sovint.

 

Àrees climàtiques en diferents punts de la ciutat

La Paeria també ens recorda en el seu vídeo que Lleida té àrees climàtiques en diferents punts de la ciutat com La Mitjana, el Parc de les Magnòlies, els Camps elisis i el Parc de l'Aigua. Aquests són alguns dels principals espais verds, que davant les onades de calor presenten condicions d'ombra i ventilació que milloren el microclima.

 

Els Centres Cívics municipals i els Museus també actuen com a refugis climàtics. Si ens veiem obligats a circular en cotxe, els consells de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament de Lleida és que ho fem intentant evitar els trajectes durant les hores de més sol, portar líquid per hidratar-nos, descansar en els trajectes llargs i, sobretot, no deixar infants i persones grans dins els vehicles amb les finestres tancades.

 

És convenient informar-se de les previsions meteorològiques i conèixer els horaris dels Centres d'Atenció Primària (CAP) que tinguem més apropo, així com de les farmàcies.

 

Els símptomes que ens poden alertar d'un possible cop de calor

Els símptomes que ens poden alertar d'un possible cop de calor són temperatures molt altes, mal de cap, nàusees, set intensa i convulsions. En aquests casos, és convenient anar a un lloc fresc, prendre aigua i ventar-nos, alhora que cal avisar ràpidament als serveis sanitaris o trucar als telèfons 112 i/o 061.

Aquestes recomanacions són de caràcter general, però van especialment dirigides a gent gran, nadons, persones amb alguna discapacitat i altres problemes de salut.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *