Sense Categoria

La Paeria demana la complicitat dels veïns per combatre el discurs negatiu del Centre Històric

Avatar
  • novembre 4, 2017
  • 3 min read
La Paeria demana la complicitat dels veïns per combatre el discurs negatiu del Centre Històric

Reunió veïnal al Centre Històric | LleidaDiari.cat

 

El tinent d'alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha demanat la complicitat dels veïns per combatre el discurs negatiu al voltant del barri i poder contagiar-los l'entusiasme que ell té, perquè «anem bé», ha dit quan ha explicat la tasca desenvolupada en els darrers temps per l'Ajuntament de Lleida, els projectes en marxa i la planificació urbanística de futur. Larrosa ha fet aquesta petició als ciutadans que es van atansar aquest divendres al vespre fins al local social de l'Associació de Veïns de Jaume I, per assistir a la inauguració de les jornades culturals. El regidor del Centre Històric i, alhora, de l'urbanisme municipal ha explicat el darrer acord del plenari de la ciutat, que va aprovar el projecte d'innovació urbana, que permetrà a l'Ajuntament actuar en la reforma integral d'espais relativament petits, per construir nous habitatges, adequats a l'estàndard de confort exigible i amb els models d'eficiència energètica actuals, que contemplin baixos comercials per mantenir l'activitat del barri.

  

 

 

Larrosa ha destacat aquesta actuació, perquè incideix en la recuperació d'espais privats del Centre Històric. «Fins ara s'havia actuat en els espais públics –ha dit-, on s'han arribat a invertir 15 milions d'euros en els darrers temps. Però malgrat tot, el més visible del barri eren els solars buits i les cases enderrocades». Per la qual cosa, l'Ajuntament ja treballa en aquests projectes d'innovació amb la iniciativa privada, que per si mateixa no podria realitzar, ja que individualment serien inviables. Tot això és el que li fa dir al tinent d'alcalde que «el Centre Històric progressa adequadament. Amb dificultats i lentament, però avança», ha afirmat.

 

El tinent d'alcalde també ha explicat que des de la Paeria es treballava pensant en el futur, quan ha recordat la qualificació dels solars dels carrers Múrcia, Boters i Cotxera en equipaments, «que permetran l'ampliació de l'Escola Bressol del Centre Històric i la construcció de la futura ludoteca i de nous equipaments». El responsable de l'urbanisme municipal també ha parlat de l'èxit del parc municipal de Santa Cecília, un indret abastament utilitzat per l'espai reservat als animals de companyia, però també pels usuaris dels aparells de gimnàstica; ha anunciat l'apertura del carrer de Monterrei per la pròxima setmana, la finalització de la reforma del monument a Enric Granados, en la plaça Guifré, i les diferents millores vials en carrers del barri.

 

El tinent d'alcalde també ha confirmat l'existència de converses amb el Govern de l'Estat, per definir el futur de l'edifici de l'antiga comissaria de policia del carrer Camp de Mart, i ha recordat que el pròxim 17 de novembre finalitza el termini de presentació dels projectes per la reforma de l'entorn de la Panera, un compromís que s'ha pres de forma personal des que va assumir la gestió de l'àrea d'urbanisme de l'Ajuntament. Per últim, Larrosa ha anunciat per les pròximes setmanes un canvi de la mobilitat en l'interior del barri, amb canvis en la circulació d'alguns carrers, que resolgui la circulació sense la necessitat d'haver de sortir del Centre Històric per accedir a un altre indret del mateix barri.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *