Creen un nou eix per a vianants en aquest carrer de Lleida

La Paeria està executant obres de millora de l’accessibilitat i pacificació del trànsit al carrer Girona, per tal de crear un eix de vianants en el tram situat entre l’avinguda de Tortosa i el carrer Camí de Corbins. El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Toni Postius; el regidor de Mobilitat i Serveis Urbans, Joan Ramon Castro; el regidor del barri de Pardinyes, Ignasi Amor, i el subdelegat del Govern, José Crespín, han visitat avui els treballs. Pueyo ha destacat que aquesta obra permetrà «donar molta més seguretat al vianant», ja que crea un eix viari pacificat i, a més, es renova l’enllumenat amb especial atenció a evitar punts foscos a les cruïlles. «Cal entendre que les obres generen unes molèsties. Hem de demanar a la ciutadania aquella paciència que tots hem de tenir quan fem obres, perquè en un escenari de cinc o sis mesos veurem grans transformacions en eixos importants de la ciutat», ha afirmat l’alcalde.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per la seva banda, Postius ha assenyalat que aquesta actuació havia estat molt demanada al barri, ja que aquest és un carrer molt transitat, especialment per les famílies que porten als seus fills i filles a l’escola Riu Segre, i perquè en el tram entre Jeroni Pujades i Camí de Corbins el pas per a vianants era inaccessible i això feia que moltes persones passessin per la calçada a peu.

 

«Aquesta és una proposta que fa anys que es reivindicava per part de l’entitat veïnal i amb la convocatòria dels fons europeus vam veure l’oportunitat d’abordar-ho. Serà una millora important en un eix molt transitat», ha afirmat. Aquesta obra s’inclou en el projecte de nous eixos de vianants, bicicletes i transport públic en els eixos bàsic de la Zona de Baixes Emissons, finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea i mitjançant el qual també s’estan fent actuacions a la Rambla d’Aragó, Alcalde Costa i Prat de la Riba i, pròximament, també al carrer Vallcalent.

 

Crespín ha recordat la participació del govern de l’Estat en aquesta obra a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència i ha afegit que permetrà complir amb l’objectiu de «crear un barri més amable i sa, amb una mobilitat més sostenible i inclusiva» i transformar la ciutat.

Detall del projecte

El projecte, que abasta una superfície de 2.795 metres quadrats, se centra en l’ampliació de les voreres, que passaran a tenir una amplada d’uns cinc metres entre l’avinguda Tortosa i el carrer de Pere de Cavasèquia, que s’aborda en una primera fase. En el tram entre els carrers Jeroni Pujades i Camí de Corbins, que es farà a continuació, el carrer Girona passarà a ser de plataforma única, amb una amplada de 7 metres i amb prioritat per al pas de vianants, ja que els vehicles només hi passaran per entrar als pàrquings. En total, la superfície per a vianants es duplica i passa de 652 a 1.400 metres quadrats.

 

L’obra té una durada total prevista d’uns cinc mesos i un pressupost d’execució de prop de mig milió d’euros. Inicialment, s’actua en aquest tram fins a Pere de Cavasèquia, que passarà a ser de sentit únic mantenint els espais d’aparcament, i després de festes s’abordarà la segona fase fins a Camí de Corbins.

 

També s’aprofita per millorar els serveis, amb un nou enllumenat amb 17 nous punts de llum, zones verdes, amb la plantació de 12 arbres i 95 arbusts, i mobiliari urbà per aconseguir un entorn més amable per als vianants. A més, es renova el clavegueram i la xarxa de distribució d’aigua potable del tram del carrer Girona delimitat pels carrers Jeroni Pujades i Camí de Corbins.