Cervera commemorarà la Diada al Monument de la Generalitat

La Paeria de Cervera i el Consell Comarcal de la Segarra organitzen, de manera conjunta, els actes commemoratius de la Diada nacional de Catalunya, dilluns 11 de setembre. La novetat d’enguany, a part de la tradicional ofrena floral, comptarà amb interpretacions musicals i sardanes. Els actes conviden a la participació de tota la ciutadania i inclouen un berenar popular.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A l’ofrena floral al Monument de la Generalitat, hi participaran entitats i ajuntaments de Cervera i comarca. Els parlaments aniran a càrrec del paer en cap de Cervera, Jan Pomés, i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Ramon Augé.

El duo d’acordions format per Berta Villorbina i Neriyà Dori, juntament amb alumnes del Conservatori de Cervera, interpretaran el Cant dels Ocells i el Cant dels Segadors. Acte seguit, com a novetat, hi haurà una actuació de la Colla sardanista Jovencells, que oferiran una mostra de sardanes en diferents passos: galop, lluïment i punts lliures. La vetllada acabarà amb una ballada de sardanes oberta a tothom.

La commemoració institucional de la Diada se celebra cada any al Monument de la Generalitat a Cervera. El monument, creat l’any 1982 per l’escultor Josep M. Subirachs , representa les quatre barres de la senyera alçant-se per simbolitzar el redreçament de Catalunya.