Lleida

Deixes el cotxe en zona blava a Lleida? Aquesta informació t’interessa!

El pagament mitjançant l'aplicació "elparking" es podrà seguir fent com fins ara

Marta Romera
  • gener 2, 2023
  • 3 min read
Deixes el cotxe en zona blava a Lleida? Aquesta informació t’interessa!

La Paeria assumeix la gestió de la zona blava a partir de l’1 de gener de 2023 un cop s’han fet tots els tràmits necessaris per municipalitzar el servei. La Junta de Govern Local ha aprovat l’encàrrec de gestió a l’Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU) dels serveis d’aparcament regulat en via pública d’arrossegament i trasllat de vehicles i de dipòsit municipal de vehicles de Lleida i demà el Consell d’Administració haurà d’acceptar-lo.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

D’aquesta manera, el diumenge 1, a les 00.00 h s’iniciarà el servei de grua i dipòsit municipal de vehicles. Com el dia 1 és festiu, el servei d’estacionament regulat començarà el dilluns 2, a les 09 h. Les oficines d’atenció a la ciutadania es mantindran a la plaça Blas Infante, 2, i el pagament mitjançant l’aplicació ‘elparking’ es podrà seguir fent com fins ara.

 

La municipalització del servei es tradueix en l’encàrrec a l’EMAU, amb una durada de 8 anys, període que ha de servir per executar les inversions necessàries per a la realització del servei en òptimes condicions. Així, els dos primers anys en fase d’implantació i els sis següents en fase d’explotació. Les contractacions laborals del personal que presta el servei de zona blava, grua i dipòsit municipal seran subrogades a l’EMAU.

L’empresa municipal rebrà el material que sigui objecte de revisió per part de l’antic concessionari, com grues, vehicles, parquímetres, etc. Tot i la provisió del material necessari per poder desenvolupar l’activitat, s’ha estimat fer un seguit d’inversions, per valor d’1 M€, a més de la inversió que farà l’Ajuntament en nous parquímetres, per un valor de 921.000 euros. La col·locació dels nous aparells es farà a partir de la quarta setmana del mes de gener.

 

S’ha de recordar que en el darrer consell d’administració de l’ens es va aprovar la línia de negoci de la Zona Blava, Grua i Dipòsit Municipal de Vehicles, diferenciada de la de Patrimoni i Habitatge. D’acord amb l’escenari més previsible i la informació aportada per l’anterior concessionari, la previsió d’ingressos en l’àmbit de la mobilitat es preveu en uns 5,1 M€, que corresponen a 4,6 M€ per la zona blava i 0,5 M€ pel servei de grua i dipòsit municipal.

Antecedents: L’Ajuntament de Lleida va adjudicar l’any 2001 per concessió administrativa el servei d’aparcament regulat en via pública, l’arrossegament i el trasllat de vehicles i el dipòsit municipal de vehicles a Lleida. La concessió va finalitzar la seva vigència el 27 de març de 2016, i des d’aquella data el contracte el continua prestant el concessionari en règim de pròrroga forçosa. El 29 de juliol de 2022 l’Ajuntament va aprovar inicialment el canvi de model de gestió d’aquests serveis per prestar-se per gestió directa mitjançant la societat municipal Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) de Lleida, que ha assumit funcions de mobilitat i ha passat a ser Empresa Municipal d’Agenda Urbana (EMAU). Un cop es va fer l’aprovació definitiva el 4 de novembre de 2022, la Junta de Govern Local va aprovar l’establiment de l’1 de gener de 2023 per fer el canvi de model de gestió dels serveis i va aprovar l’encàrrec de gestió a l’EMAU.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *