Sense Categoria

La Paeria aprova el plec del projecte de l’alberg per a temporers a Pardinyes

LleidaDiari
  • octubre 8, 2021
  • 3 min read
La Paeria aprova el plec del projecte de l’alberg per a temporers a Pardinyes

La Junta de Govern de la Paeria ha aprovat el plec del projecte de l'equipament per a temporers i persones sense llar que s'ha de construir en un solar del barri de Pardinyes. La tinent d'alcalde Jordina Freixanet ha dit que la redacció del projecte durarà 5 mesos, fins a finals de febrer i quan s'acabi es farà la licitació de les obres.

 

Tot i seguir els «termes previstos”, Freixanet ha reconegut que serà complicat que l'equipament pugui entrar en funcionament a 1 de juny, que és quan es dóna el tret de sortida oficial a la campanya de la fruita. La tinent d'alcalde també ha considerat que davant l'oposició d'alguns veïns al projecte potser es podrien haver explicat millor, però ha remarcat la necessitat de disposar d'un equipament «digne”.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Freixanet ha explicat que després que el passat 28 de setembre el Govern acordés una subvenció de 4 MEUR per a l'equipament, aquest divendres la Junta de Govern ha pogut aprovar el pelc per licitar-ne la redacció amb un pressupost de 225.000 euros. Freixanet ha destacat que tot i que enguany, la gestió de les persones que han vingut a Lleida per treballar a la campanya de la fruita ha fet «un salt qualitatiu», el model no ha de ser «nomadista posant i traient gent dels pavellons» i per això ha remarcat la necessitat de disposar de l'alberg com més aviat millor.

La Paeria aprova el plec del projecte de l’alberg per a temporers a Pardinyes

La Junta de Govern de la Paeria aprova el plec del projecte de l'alberg per a temporers a Pardinyes | LleidaDiari.cat

 

Serà complicat que entri en funcionament l'estiu que ve

Això no obstant, ha reconegut que serà complicat que entri en funcionament l'estiu que ve, tot i que l'obra es planteja a partir de mòduls que permeten una construcció ràpida. Per aquest motiu, Freixanet ha assegurat que encara que la campanya de la fruita hagi començat, quan estigui l'obra acabada i equipada, entrarà en funcionament immediatament.

 

D'altra banda i davant l'oposició al projecte per part d'alguns veïns del barri de Pardinyes, Freixanet ha dit que volen ser comprensiu i explicar-se, ja que no es tracta de si al solar escollit hi ha d'anar una residència o no, ni d'imposar res a la força. Segons la tinent d'alcalde, no es pot entendre l'oposició a l'alberg sense entendre les raons i ha afegit que tot i que es podrien haver explicat millor, encara hi ha temps per continuar parlant i resoldre els dubtes que vagin sorgint.

 

Malgrat la subvenció de 4 MEUR per part del Govern el projecte té un cost estimat de 5,5 MEUR i per això la Paeria haurà d'aportar una part del finançament tot i que també hi ha previsió de demanar més ajudes públiques a altres administracions com la Diputació de Lleida.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *