Sense Categoria

La Paeria aprova la congelació de tots els impostos i taxes municipals pel 2019

Avatar
  • octubre 26, 2018
  • 3 min read

Imatge de la votació al ple de la Paeria | LleidaDiari.cat

 

El ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat avui el projecte d'Ordenances Fiscals per l'any 2019, que mantindrà congelats tots els impostos i taxes a la ciutat, consolidant la rebaixa de la pressió fiscal dels últims anys. Serà doncs el setè any consecutiu sense pujada dels tributs municipals, política que se suma a la reducció de l'Impost de Béns Immobles d'un 3%, aplicada entre 2017 i 2018, i la rebaixa dels valors cadastrals de gairebé un 40% de 2015 a 2018, i que queden consolidades, ha destacat la primera tinent d'alcalde i portaveu municipal, Montse Mínguez.

 

L'expedient ha tirat endavant amb tretze vots a favor (PSC, Ciutadans i la regidora no adscrita, Rosa Maria Salmerón), nou en contra (CiU, ERC-Avancem i Crida per Lleida) i quatre abstencions (PP i Comú de Lleida). Mínguez ha destacat que gràcies a aquesta política d'ingressos Lleida lidera rànquings de dotació d'escoles bressol, equipaments públics i serveis socials. A més, ha afegit que la Paeria incorpora bonificacions i ajudes socials, que l'any passat van arribar al milió i mig d'euros, per tal de fer més socials els impostos i les taxes municipals i protegir a les famílies més vulnerables. Ha posat com a exemple la bonificació implantada per mitigar els efectes de la pujada cadastral en construccions de l'Horta, que arriba a rebaixar el cost de l'IBI rústic fins a un 80% pels pagesos que així ho sol·licitin.

 

La Paeria ofereix també la possibilitat de demanar un Pla Personalitzat de Pagaments. Es tracta d'una mesura posada en marxa l'any fiscal 2017 que permet unificar els rebuts i fer-hi front en un màxim de 10 vegades. Les persones interessades a gaudir d'aquest avantatge poden demanar-ho encara fins a l'1 de desembre.

 

Altres ajuntaments lleidatans que milloren els seus impostos

Cal recordar que aquesta mateixa setmana l'Ajuntament de Tàrrega també ha anunciat rebaixarà l'any vinent un 5% el tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) de naturalesa urbana. El tipus d'IBI urbà passarà així de l'1,1656 actual a l'1,1073. Si es té en compte que es mantenen els valors cadastrals, la mesura fiscal suposarà una rebaixa efectiva per a la butxaca dels contribuents. Aquesta reducció s'afegeix al descens del 4% que ja s'aplica en l'exercici 2018, de manera que l'IBI urbà a Tàrrega s'haurà abaixat un 9% en dos anys. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló ha assenyalat que el sanejament financer assolit a les arques municipals permet alleujar la pressió fiscal. «La rebaixa dels rebuts de l'IBI urbà suposa un estalvi real per als contribuents, ja que es mantenen els valors cadastrals», ha afegit la primera edil.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *