La Paeria aplica el model de Zona 30 al Centre Històric

Imatge de Larrosa amb la Urbana i veïns

Imatge de Larrosa amb la Urbana i veïns | LleidaDiari.cat

 

L'Ajuntament de Lleida ampliarà el mode de Zona 30 al barri del Centre Històric. El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha explicat que la zona guanyarà en pacificació amb el trànsit i els vianants i es permetrà un millor accés al barri per als residents i per als visitants. Larrosa ha indicat que fa temps que s'està estudiant aquest projecte i que, després d'exposar-lo als veïns i agents implicats, s'ha decidit conjuntament tirar-lo endavant. Així, el Centre Històric quedarà circumscrit a Zona 30, sumant-se a diversos carrers de la ciutat on ja s'ha instaurat aquesta mesura.  Larrosa s'ha reunit avui amb els representants del Centre Històric dins del programa Barri a Barri, per fer un repàs d'aquelles millores i inquietuds dels veïns i veïnes, comerciants i entitats per analitzar-les i donar-hi resposta. En aquest marc, s'ha plantejat millores en la mobilitat en itineraris que es fan per raó comercial, veïnal, turística o d'oci. Una de les propostes que s'aplicarà és el canvi de sentit del carrer plaça de la Panera, que passaria a ser de pujada, per facilitar la mobilitat dins el barri. El canvi permetrà un nou accés a la zona d'aparcament en rotació de la plaça del Dipòsit.

 

Igualment, l'alcalde ha assegurat que incidiran en el fet que l'accés dels vehicles al Parador de Lleida es faci per la plaça de Sant Antoni Maria Claret, ja que hi ha un espai habilitat per fer l'encotxament i el desencotxament. Accedint per la part de darrere de l'edifici es vol evitar l'ús de vehicles pel carrer Cavallers. La visita d'aquest dimecres de l'alcalde al barri ha servit també per saludar les noves patrulles a peu de la Guàrdia Urbana, un servei que l'alcalde ha impulsat recentment al Centre Històric i la Mariola per reforçar la presència permanent dels agents i donar una major tranquil·litat als veïns i veïnes. Larrosa ha remarcat que és important donar visibilitat a aquest nou servei de patrullatge, que s'afegeix al treball que ja fan els agents a cotxe i amb la unitat ciclista. En aquest sentit, Larrosa ha mostrat el seu malestar per la necessitat que hi ha d'incorporar més agents dels Mossos d'Esquadra a la ciutat. Per això ha reclamat a la Generalitat que destini més patrulles a Lleida, entenent que és un problema del territori no només de Lleida, però que el Govern ha de treballar i atendre aquesta reivindicació que fa temps que s'arrossega. 

 

Més seguretat al Centre Històric

El sistema de prevenció i de seguretat al barri avança amb diferents mesures, com les patrulles a peu, i el paer en cap subratllat les 3.719 actuacions que la Guàrdia Urbana ha fet des de gener a setembre al Centre Històric en diferents àrees, com trànsit (824), assistencial (387), administrativa (867), de seguretat (1.095) o altres (546). Barri a barri és un programa de gestió intel·ligent de la ciutat que permet una relació bilateral amb els agents implicats als diferents barris (veïns/es, representants econòmics i empresarials, associacions, etc.) que volen participar i aportar en la millora de l'activitat diària. Així, amb aquestes reunions es revisen actuacions pendents o propostes possibles pel que fa a mobilitat, neteja, jardineria, enllumenat, gestió dels residus, transport urbà, etc., així com projectes emblemàtics.