Articles

Padrós veu insuficients les restriccions: «Hauríem d’estar absolutament tancats»

  • gener 5, 2021
  • 4 min read
Padrós veu insuficients les restriccions: «Hauríem d’estar absolutament tancats»
Padrós veu insuficients les restriccions: «Hauríem d’estar absolutament tancats»
Padrós veu insuficients les restriccions: «Hauríem d’estar absolutament tancats»

Padrós creu que «ara hauríem d'estar absolutament tancats»   | Unsplash | Manuel Peris Tirado

 

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha defensat aquest dimarts confinaments «curts i intensos» en lloc de fer «coses a mitges» que poden acabar conduint a un «confinament irremeiable, per molt més temps i de forma catastròfica». «Ara hauríem d'estar absolutament tancats», ha dit en declaracions a Rac1, on ha criticat que no es puguin modificar partides pressupostàries per compensar els sectors que haurien d'estar tancats.

 

«És veritat, no som Alemanya, però no som un país del tercer món», ha indicat. Sobre les eleccions catalanes del 14 de febrer, ha indicat que cal treballar per celebrar els comicis, però alhora també ha opinat que «no es pot descartar que s'hagin d'ajornar» en funció de com evolucioni la pandèmia.

 

En preguntar-li pel retorn escolar, ha apuntat que el món educatiu ho està fent «de manera impressionant», però també ha subratllat que la transmissió és plausible i que altres països han tancat les escoles. «Entenc la prudència i la dificultat per prendre decisions», ha reconegut.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

En aquest sentit, ha remarcat que la pròpia Organització Mundial de la Salut va recomanar confinaments «curts i intensos» per reduir les xifres d'ingressos hospitalaris i contagis, que és «molt més productiu per a l'economia que no pas anar fent coses a mitges». «És obvi que l'única manera de frenar això passa per disminuir el nivell de transmissió, la mobilitat i la capacitat de contactes», ha insistit.

 

Padrós ha constatat que «totes les filigranes que està fent el Govern» posen en evidència que en la gestió d'aquesta pandèmia «falta una gran pota», que és la «capacitat de compensar els sectors afectats davant d'una decisió que hauria de ser la de tancar». «Si repassem els pressupostos segur que hi ha coses que són ajornables», ha assenyalat. Padrós ha posat com a exemple la despesa de 2.100 milions d'euros per comprar tancs de l'exèrcit espanyol per part del Ministeri de Defensa.

 

 

Per una altra banda, celebra que el Govern hagi rectificat amb el pla de vacunació i que ara vacuni cada dia. Destaca que es tracta d'un repte logístic molt important i demana paciència.

 

 

Protecció Civil no descarta un confinament total

La sotsdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de Protecció Civil, Imma Soler, no ha descartat aquest dimarts un confinament total com el del Regne Unit. «Davant d'aquesta situació de pandèmia, qualsevol possibilitat es troba sobre la taula», ha dit a Rac1 en preguntar-li per aquesta possibilitat.

 

Soler ha indicat que cal anar veient com evoluciona la pandèmia i quin impacte tenen les noves restriccions que s'aplicaran a partir del dia 7 de gener, sempre amb aquest «difícil equilibri de continuar la vida social i econòmica i aconseguir evitar els contagis». D'altra banda, també ha aclarit que les llibreries podran obrir els caps de setmana si venen premsa.

Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.