Pacte del Temps a Lleida, per a uns horaris més saludable, igualitaris i eficients

El paer en cap, Miquel Pueyo, ha presidit la presentació del Pacte del Temps a Lleida, que té com a objectiu assolir uns horaris més saludables, igualitaris i eficients.

 

L'Ajuntament de Lleida i la Barcelona Time Use Initiative For a Healthy Society van signar a finals de l'any passat un acord de col·laboració per organitzar el Pacte de Temps a la ciutat, amb la finalitat d'adaptar els horaris actuals a uns temps més humans i cívics.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Miquel Pueyo ha remarcat que l'acord té com a objectiu avançar cap a una nova cultura del temps que permeti reconduir els horaris, trobar un equilibri entre la vida personal i laboral i aconseguir fer realitat la reforma horària.

Pacte del Temps a Lleida, per a uns horaris més saludable, igualitaris i eficients

Pacte del Temps a Lleida, per a uns horaris més saludable, igualitaris i eficients | LleidaDiari.cat

 

Conciliació del temps laboral, la corresponsabilitat i l'equitat

En aquest sentit, un dels punts de l'acord va ser la Taula del Pacte del Temps que avui s'ha presentat, d'acord amb l'aposta del Govern de la Paeria per la conciliació del temps laboral, la corresponsabilitat i l'equitat.

 

En la sessió han intervingut la coordinadora del projecte, Anna Costa, i el facilitador de la sessió, Xavier Peralta, que han presentat el procés, la metodologia i el context de la iniciativa. Així mateix, també s'han abordat les primeres propostes de mesures i idees força per avançar cap a la consecució dels objectius del Pacte del Temps.

 

El 2016, Lleida va ser una de les primeres ciutats a Catalunya a organitzar una Diada per a la Reforma Horària amb l'eslògan «Temps per a tot, temps per a tothom». Aquest és justament el propòsit d'aquest Pacte, aconseguir un equilibri entre vida personal i laboral a través d'uns horaris adaptats a la feina, al comerç i a les institucions, descansar millor, ser més productius, etc.

 

Els tres objectius principals

-Recuperar les dues hores de desfasament horari amb relació a la resta del món.

-Impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i productius.

-Recuperar el fus horari GMT que ens correspon per situació geogràfica.