Enxampen Pablo Casado amb el micròfon obert: «Espanya és un desastre»

Pablo Casado, als passadíssos del Congrés

Pablo Casado, als passadissos del Congrés | CatalunyaDiari.cat

 

La campanya del PP i Ciutadans per desprestigiar a Pedro Sánchez sembla que no tindrà final fins acabi deixant la presidència i convocant eleccions. Ara s'ha viscut un nou capítol en una trobada de Pablo Casado amb el president de la Comissió Europea, Jean Claude Junker, a Àustria.

 

En unes imatges que ha publicat La Sexta, es veu com el màxim dirigent del PP està parlant amb el polític europeu i són captats pels micròfons sense que ho sàpiguen. Junker li pregunta «I tu que tal?» i Casado respon atacant durament Pedro Sánchez: «Espanya és un desastre, el nou president socialista…».

 

La Fiscalia no investigarà el màster de Casado

Aquesta filtració es produeix el mateix dia en què Pablo Casado ha estat notícia després que la Fiscalia s'hagi oposat a investigar el polèmic cas del seu màster. El fiscal ha demanat que s'arxivi el cas, ja que considera que no hi ha proves suficients per a considerar que existeixi un delicte, però ara serà el Tribunal Suprem qui prendrà la decisió final.

 

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu

Pablo Casado, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Cal recordar, que el cas el porta el Tribunal Suprem després rebre'l del jutjat d'Instrucció número 51 de Madrid, que el portava des dels seus inicis. No obstant això, en ser Casado un aforat no podia seguir amb les diligències i es va veure obligat a demanar al Suprem que fos ell qui cités a declarar al president del PP com a investigat —en cas de ser necessari—i li demanés els treballs en els quals va basar el màster i l'ordinador amb el qual el va fer.

 

Casado demana l'aplicació del 155

A més dels seus atacs contra Pedro Sánchez, un dels objectius del president del PP és Catalunya. I si es poden ajuntar els dos, millor que millor. En aquest sentit, després de la manifestació independentista de l'11 de setembre, va demanar al president del govern espanyol que poses ordre i li va recordar que comptava amb la majoria absoluta del PP al Senat per tornar a «aplicar un cop més la Constitució amb l'article 155» i acabar amb «l'aquelarre independentista».