Els ous no han de guardar-se a la porta de la nevera perquè queden exposats a grans canvis de temperatura

Imatge d'arxiu d'ous | Cedida

 

Molts dels frigorífics que tenim a casa tenen una balda a la porta per col·locar els ous i molta gent la utilitza per a això. En canvi, el fet de guardar els ous a la porta de la nevera fa que quedin exposats a grans canvis de temperatura cada vegada que s'obre i es tanca la porta, segons ha confirmat l'experta en emmagatzematge d'aliments Vlatka Lake.

 

«Amb els ous, existeix un gran debat sobre on haurien d'emmagatzemar-se, si al frigorífic o als fogons. Hi ha cert consens en què haurien de guardar-se al frigorífic, però no ha de ser a les safates que sol haver-hi a la porta», ha explicat l'experta.

 

Els ous frescos haurien de guardar-se sempre a la nevera, mai al congelador, tal com explica 'Huffington Post'. A més, no haurien d'estar més de dues hores a temperatura ambient, ja estiguin fets o sense fer.

 

Per això mateix, el lloc més recomanat per emmagatzemar-los és «la zona més freda del frigorífic, que normalment està a baix». Guardar-los en el mateix envàs de cartó també és molt recomanable per evitar que es trenquin, ja que, si es trenquen, és més fàcil que provoquin una intoxicació per salmonel·la o altres bacteris relacionats.