Sense Categoria

Organitzen una caragolada solidària a Lleida per ajudar als malalts d’esclerosi múltiple

Avatar
  • abril 28, 2020
  • 4 min read

Caragols a la llauna a Lleida | Cedida

L'empresa Tudela Fruits i Caragols Almacelles ha organitzar per aquest divendre 1 de maig una caragolada solidària a Lleida, amb la qual, es donaran els beneficis de la venda de caragols del dia a la lluita contra l'esclerosi múltiple i concretament al programa d'atenció emocional.

 

L'objectiu d'aquesta caragolada tan particular és sensibilitzar sobre les dificultats de les persones amb esclerosi múltiple durant el confinament, ja que es consideren un col·lectiu de risc de la Covid-19. L'acció vol promoure el comerç local i de barri juntament amb el suport al producte de proximitat, i, paral·lelament, oferir una iniciativa diferent per aquests dies que les persones no es poden moure de casa. Les comandes de caragols poden realitzar-se fins al dia 30 d'abril i amb dues opcions diferents: la compra de caragols per cuinar a casa o bé cuinats a la Gormanda. 

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Entrega a domicili per a les persones que no es puguin desplaçar

L'1 de maig es podran anar a recollir les comandes de 12.00 a 15.00 hores a Tudela Fruits. A més, la fruiteria, ofereix la possibilitat de fer l'entrega a domicili per a les persones que no es puguin desplaçar fins als seus establiments (telef. 973 300 290 i 647 213 364). Les persones amb esclerosi múltiple, més de 600 a la demarcació de Lleida i 9.000 a tota Catalunya, viuen amb la por del contagi pel fet d'anar als hospitals a recollir la medicació o bé als hospitals de dia perquè se'ls hi administri el tractament. A més, les persones amb EM s'enfronten a un doble aïllament, ja que per minimitzar el risc de contagi, també han d'evitar el contacte amb les persones cuidadores i els seus familiars.

 

Aquesta situació afecta directament l'estat de salut físic i mental de les persones amb EM, per la falta de mobilitat i l'aïllament total, que pot augmentar la sensació d'ansietat o agreujar situacions de depressió. D'aquí la necessitat que, ara més que mai, segueixin rebent atenció neurorehabilitadora i psicològica.

 

Seguiment individualitzat de les persones que conviuen amb EM

En aquest sentit, la Fundació Esclerosi Múltiple està centrant esforços en fer un seguiment individualitzat de les persones que conviuen amb EM adaptat a les circumstàncies extraordinàries en què ens trobem. Així, a través de trucades telefòniques, videoconferències i altres eines digitals es continua donant un servei d'atenció integral a les persones amb aquesta malaltia. Actualment, s'ha realitzat més de 500 seguiments telefònics i 50 sessions de formació grupals a persones de la demarcació de Lleida. A Catalunya, s'han fet més de 1.500 seguiments i 100 sessions grupals.

 

Per totes aquestes raons, també hem engegat una campanya contra el coronavirus amb el lema 'El coronavirus no ens pot aturar', la Fundació Esclerosi Múltiple ha posat en marxa aquesta campanya amb l'objectiu d'evitar que empitjori l'estat de salut de les persones amb EM i recaptar fons pel funcionament de l'entitat. Ara més que mai, el suport social és fonamental per poder mantenir l'activitat que duen a terme les associacions de pacients.

 

La Fundació Esclerosi Múltiple

Creada el 1989 a Barcelona com a entitat privada sense afany de lucre, la missió de la Fundació Esclerosi Múltiple és aturar l'impacte de l'esclerosi múltiple i millorar el benestar físic, psíquic i social de les persones que conviuen amb la malaltia. La Fundació compta amb una xarxa de centres neurorehabilitadors i ofereix serveis de formació i inserció laboral per a persones amb discapacitat física mitjançant el Centre Especial de Treball (FEM-CET), a més d'impulsar campanyes de sensibilització i captació de fons, com ara el 'Mulla't per l'Esclerosi Múltiple', que amb més de vint-i-cinc edicions és un dels actes solidaris més multitudinaris a Catalunya.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *