Organitzen la primera caminada solidària contra l’epilèpsia a Lleida

Cartell de l'esdeveniment

Cartell de l'esdeveniment | LleidaDiari.cat

La primera caminada solidària 'Un milió de passes per l'Epilèpsia' es celebrarà aquest diumenge a Lleida, amb la finalitat de donar una major visibilitat a una de les malalties considerades invisibles però que pateixen 50 milions de persones arreu de món.

 

El tinent d'alcalde i president de Turisme de Lleida, Paco Cerdà, ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de l'esdeveniment, acompanyat del president de la Federació Espanyola d'Epilèpsia (FEDE), José Luis Domínguez, i altres membres de l'associació Mar de Somnis, que organitza l'activitat.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Un altíssim valor solidari i de compromís

Cerdà ha destacat «l'oportunitat d'una caminada que recorrerà el centre de la ciutat de Lleida amb un altíssim valor solidari i de compromís, però que a més, esdevindrà una visita guiada excepcional per les seixanta famílies d'arreu de Catalunya, que venen a Lleida amb motiu de l'assemblea de l'entitat».

 

La caminada solidària s'iniciarà a les 11.00 hores del matí a l'Auditori, s'aturarà a la plaça Paeria i finalitzarà a la plaça Cervantes. José Luis Domínguez ha convidat «la ciutadania de Lleida a acompanyar-los durant la caminada, perquè es tracta d'una activitat familiar oberta a tothom, sota el lema L'EPILÈPSIA TAMBÉ EXISTEIX». Amb la caminada es posarà el punt final a un cap de setmana en què se celebrarà, a Lleida, la VII assemblea anual de l'entitat.

 

Membres de l'entitat participaran en l'acció Arts & Somnis

Mentre els adults participen en l'assemblea, els nois i les noies membres de l'entitat participaran en l'acció Arts & Somnis, mini colònies dedicades a la creació artística per a persones d'entre 10 a 21 anys amb epilèpsia, que en aquesta ocasió es fan en col·laboració amb La Panera, plataforma de producció, difusió, formació i exhibició de les arts visuals de Lleida. S'hi estaran entre les 10 i 18 h.

 

Mar de Somnis és una associació que vetlla per la defensa dels drets, la dignitat dels d'infants i joves amb epilèpsia i les seves famílies. Està formada per una xarxa de professionals, socis, voluntaris i una xarxa mèdica i social la missió de la qual és contribuir a la millora de la qualitat de vida, impulsar accions i activitats que generin un col·lectiu i crear una comunitat sòlida, visible, activa i compromesa de persones amb l'epilèpsia, que promogui millores en l'àmbit mèdic, legal, educatiu, laboral, cultural i social.

 

També et poden interessar…