L’Orfeó Lleidatà estrenarà a La Llotja ‘Immortal, un cant a la vida’

‘IMMORTAL, Un cant a la vida’ és el nou espectacle musical del Cor de l’Orfeó Lleidatà que s’estrenarà el 27 d’abril al Teatre de la Llotja amb un company de luxe, el Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona. Serà la primera vegada que el centre de formació de dansa de referència a Catalunya actuarà al Teatre de La Llotja en una producció que fusiona el cant coral i la dansa contemporània.

 

Ideat originalment per Pol Pastor, ‘IMMORTAL’ transforma l’estructura clàssica d’un rèquiem per apropar-la al gran públic. La posada en escena combina d’una forma màgica el cant, la música i la dansa amb un extens repertori d’obres que abracen totes les èpoques i estils. Des de clàssics medievals com el Cant de la Sibil·la fins a la música més actual de Lady Gaga, passant per fragments d’alguns dels rèquiems més coneguts i impactants com els de Mozart, Fauré o Lloyd Weber. Una experiència única per gaudir d’un viatge musical i visual sorprenent i ple de bellesa.

 

Hi haurà més de 150 persones damunt l’escenari amb uns cent cantaires i cinquanta ballarins, amb el Cor de l’Orfeó Lleidatà, la col·laboració del Cor Jove, el cos de ballarins del Conservatori Professional de Dansa, a més de l’acompanyament d’una orquestra clàssica i un combo modern. La direcció escènica és de Dani Coma, que ja es va estrenar l’any passat al Teatre de la Llotja dirigint l’espectacle ‘Mare Terra’ i el darrer Christmas & Hits, Emili Gutiérrez és el coordinador del projecte coreogràfic i la direcció musical anirà càrrec del director titular del Cor de l’Orfeó Lleidatà, Pol Pastor.

IMMORTAL, Un cant a la vida

  • Dissabte 27 d’abril de 2024, 20 h – Teatre de la Llotja
  • Entrades: 25€ general / 22,5€ amics de la Llotja / 18€ grups / 12€ butaca jove

 

Cor de l’Orfeó Lleidatà

  • Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona
  • Quintet de corda, Combo modern i Cor Jove de l’Orfeó Lleidatà
  • Coordinació del projecte coreogràfic: Emili Gutièrrez
  • Coreografies: Nathalie Labiano, Claudi Bombardó, Susana Rodríguez i Natàlia Viñas
  • Disseny i Direcció escènica: Dani Coma
  • Idea original i Direcció musical: Pol Pastor
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Cor de l’Orfeó Lleidatà

Fundat l’any 1861, és una de les agrupacions corals en actiu més antigues de l’estat. Entre les produccions més recents hi destaca el Cant de les Estrelles d’Enric Granados conjuntament amb l’Orfeó Català a l’Auditori Enric Granados i al Palau de la Música Catalana (2011), el Mozart Rèquiem al Teatre de La Llotja (2012), el Carmina Burana de Carl Orff amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida al Teatre de La Llotja de Lleida (2018), i Dancing Vivaldi (2021) amb l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles i la companyia PAR en dansa de Terrassa en una gira per diversos teatres i auditoris de Catalunya. També cal destacar produccions de caire més innovador com Blanc (2013) i En català si us plau (2014), Songs.cat (2017), Spiritual (2021), Mare Terra (2022) o l’exitós Christmas & Hits. Des de 2022 és Cor resident del Teatre de la Llotja de Lleida.

 

Conservatori Professional de Dansa – Institut del Teatre de Barcelona

El Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre és una escola pública integrada, que combina els ensenyaments reglats de Dansa amb els estudis obligatoris d’Educació Secundària i el Batxillerat en arts escèniques i que segueix els estàndards internacionals, estimulant la creativitat de l’alumnat tot desenvolupant les seves competències tècniques i artístiques, fomentant el seu contacte amb altres conservatoris i escoles professionals d’arreu del món, convidant regularment a professors i coreògrafs internacionals i oferint múltiples i variades oportunitats de pràctica escènica arreu del territori. Atorga el títol de títol Professional de Dansa en tres especialitats: Clàssica, Contemporània i Espanyola. L’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic-Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre té com a fita principal la formació de persones humanísticament, artísticament i intel·lectual per afrontar el món professional de la dansa. El cap de departament de Contemporània està liderat per Emilio Gutiérrez Sales.

 

Emili Gutièrrez, coordinació del projecte coreogràfic

Coreògraf, ballarí i professor titulat a l’Institut del Teatre de Barcelona 1994 ( Dansa Contemporània). Balla a companyies com: Metros, Lanónima Imperial, Avelina Argüelles, Tandem, NatsNus, Mudances, Color Dansa, Lapsus, Doctor Alonso, Sol Picó, Thomas Noone, entre d’altres. Como coreògraf funda la companyia Projecte Gallina, on com a director artístic i coreògraf crea diverses obres com “Els cinc dits d’una ma sorda”, “Sota pell”, “Tanca”, “Zero”….) alhora que crea espectacles per a companyies com Nats Nus o ZPA (Croàcia) entre d’altres. També ha estat guardonat amb el primer premi Ricard Moragas per “Derribos”, el segon premi del VIII Certamen Coreográfico de Madrid per “Dulce Viejo”, el tercer premi del X Certamen Coreográfico de Madrid per “Vientre Zurdo”, o el primer premi al concurs coreogràfic de Marburg (Alemanya) ambo “Sota Pell”.

Dani Coma, disseny i direcció escènica

Combina la docència amb la direcció escènica. Actualment és professor d’Interpretació a l’Escola Coco Comin i també d’Interpretació i Escena tant al Conservatori del Liceu com al Conservatori de Tarragona. També és professor mestre de l’Aula de Musical de l’EMM – Conservatori de Terrassa. En l’àmbit de la direcció escènica, ha dirigit el Concert de Sant Esteve del Palau de la Música els anys 2017, 2018 i 2019, així com de diferents espectacles amb el Cor Infantil i el Cor de Noies. Ha estat el responsable de la direcció escènica i direcció d’actors del muntatge de Fama el musical que s’ha representat a la Sala Apolo de Barcelona i al Teatro EDP Gran Vía de Madrid, i també director artístic de ‘Nada es imposible’ d’El Mago Pop i de Nesi Brodway Edition, versió que s’ha representat a Barcelona, Madrid i New York.

 

Pol Pastor, idea original i direcció musical

Director, pianista i professor, va néixer l’any 1987 a Santa Coloma de Queralt. S’ha format a l’ESMUC, obtenint el Grau superior de direcció coral i orquestral, ha realitzat estudis de Postgrau al Vienna Conservatory i ha treballat amb directors com Jordi Mora, Johan Duijck, Maximilian Čenčič o Lluís Vila. Ha dirigit diferents corals d’Igualada, Barcelona, Terrassa, Sabadell o Sant Cugat, així com la Banda del Conservatori Municipal de Barcelona. També ha exercit la docència al Conservatori Municipal de Música de Terrassa i a l’Institut del Teatre de Barcelona. Actualment, dirigeix la Banda Simfònica de Terrassa, la Coral Xalesta de l’Hospitalet, l’Agrupació Coral de Matadepera, el Cor Oh! de Santa Coloma de Queralt, i des de 2022 és el director de l’Escola Coral i del Cor de l’Orfeó Lleidatà.