Una desena de detinguts en l’operació policial contra la immigració irregular

Els agents s'han endut una dona detinguda d'un immoble de Rosselló, el dia 5 de febrer de 2020.

Els agents s'han endut una dona detinguda d'un immoble de Rosselló. | LleidaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil han detingut una desena de persones en l'operatiu d'aquest dimecres amb diversos escorcolls contra una organització dedicada a la immigració irregular. El focus principal es troba a la demarcació de Lleida, tot i que els agents també han fet entrades en poblacions de les demarcacions de Tarragona i Barcelona. Entre els escorcolls, n'hi ha hagut almenys dos al Segrià, un a Torrefarrera –on els agents han detingut un home- i un altre a Rosselló –on han detingut una dona-. L'operació, ordenada per un jutjat de Tremp, està sota secret de sumari, es manté oberta i no es descarta que hi hagi més detinguts i escorcolls els pròxims dies.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Una de les hipòtesis dels investigadors, segons han indicat a l'ACN fonts pròximes a la investigació, és que aquesta organització feia tràfic d'immigrants en dues direccions: algunes persones entraven a l'Estat irregularment, mentre altres passaven cap a Europa. El cas està liderat per un jutjat de Tremp perquè aquests moviments es van detectar al Pirineu, a prop de zones frontereres.

 

Així, l'operatiu està especialment centrat a les comarques de Ponent i del Pirineu. També inclou, però, algunes entrades a les demarcacions de Tarragona i Barcelona, concretament a propietats que alguns dels detinguts tenen en municipis d'aquestes comarques.

 

 

També et poden interessar…