Amants de la música: Arriba a Lleida una òpera electroacústica en format concert

LaTemporada Lleida i l’Intagible. Festival d’art_tecnologia s’uneixen per portar aquest espectacle diferent. I és que l’Auditori Municipal Enric Granados acollirà aquest dimecres, 2 de novembre, a les 20 hores, ‘IB: La banya ancestral’, una òpera electroacústica en format concert de la mà de Morphosis Ensemble.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

‘IB: Le cornu ancestrale’ és un òpera electroacústica en format de concert composta per Joan Bagés on l’experiència immersiva porta al públic a submergir-se en l’aigua com a metàfora de l’existència humana. Òpera en tant que pren el sentit etimològic original, ‘obra musical’. Obra on hi ha una multiplicitat de mitjans expressius, però que no fa ús d’un dels elements característic d’aquest gènere, la representació teatral.

 

En canvi, l’acció sonora i visual pren l’espai i fins i tot el mateix espai del públic com a element expressiu tot envoltant-lo i submergint-lo a l’orquestra d’altaveus (acusmònium). La veu i els textos poètics són el vector que articula tot el discurs musical i sonor, formalment i conceptualment. Les entrades (10 € general / 9 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.