L’oli Les Cabanes de Juncosa, dins la guia ‘Michelín’ dels olis d’oliva

L'oli d'oliva verge extra Les Cabanes de la Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa ha entrat a formar part de la 'ESAO GUIDE', una guia de la Escuela Superior del Aceite de Oliva (ESAO) que inclou els millors olis d'oliva verge extra a escala internacional i aquells que han estat premiats amb 'estrelles ESAO' als ESAO Awards, un símil amb les estrelles Michelín però dins del món de l'oli.

 

En aquest sentit, la Cooperativa de Juncosa va recollir fa tot just una setmana, el divendres passat a València, una 'estrella' als ESAO Awards. L'entrada en aquesta guia arriba gràcies als reconeixements obtinguts enguany al Consell Oleícola Internacional (COI) Mario Solinas i al Premi Aliments d'Espanya Millors Olis d'Oliva Verge Extra, campanya 2020-2021 del Ministerio de Agricultura, a banda de l''estrella' ESAO, els concursos que l'organització considera més importants dins del sector.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Dins la guia, cal destacar que l'oli Les Cabanes es troba dins l'apartat 'Estrellas ESAO', una secció que recull els olis premiats en més d'un dels concursos esmentats.

L’oli Les Cabanes de Juncosa, dins la guia ‘Michelín’ dels olis d’oliva

L’oli Les Cabanes de Juncosa, dins la guia ‘Michelín’ dels olis d’oliva | LleidaDiari.cat

 

L''estrella' dels ESAO Awards

Quant al nou premi, l''estrella' dels ESAO Awards, és una nova fita que aconsegueix la Cooperativa de Juncosa en un concurs que reivindica la necessitat de divulgació de la qualitat de l'oli d'oliva verge extra per fomentar-ne el consum. A més, se suma als 7 guardons internacionals rebuts durant aquest any, uns reconeixements que avalen la qualitat de l'oli d'oliva verge extra Les Cabanes.

 

El president de la Cooperativa, Albert Guiu, i Antonio Dalmau, membre de la Junta de la Cooperativa, van ser els encarregats de recollir aquest nou premi en un acte que es va celebrar a l'emblemàtic edifici Veles e Vents de València.

 

Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa

La Cooperativa Agrícola Sant Isidre de Juncosa es va fundar l'any 1919 per un grup de pagesos disposats a unir esforços i treballar junts per salvaguardar els seus interessos i comercialitzar l'oli de forma conjunta. Avui en dia, amb més de 100 anys d'història, es dedica a la producció i venda d'oli d'oliva verge extra amb el segell de la DOP Les Garrigues.