Categories: Cultura

Olga Zoet, en concert dissabte a l’Associació Amics de Vilaller

El cicle VESPRADES. MÚSICA ALS ATENEUS, organitzat per la Delegació Territorial Terres de Ponent de la Federació d’Ateneus de Catalunya, conjuntament amb la Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, ha arrencat la segona part de l’edició 2024.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els concerts de VESPRADES, que venen precedits d’un gran èxit en les tres primeres edicions (de 2021 a 2023), van dirigits als 21 ateneus federats de la delegació i aquest 2024 s’han programat un total de 16 concerts durant dos períodes: el primer entre els mesos d’abril i juny, i el segon, entre setembre i novembre.

Pel que fa a aquesta segona part d’aquesta quarta edició, hi participen 8 ateneus i compta amb un total de 8 concerts de la mà de 8 artistes emergents lleidatans: Bru, Íster, Segon Passeig, Neptú, Abril, Júlia Cruz, Olga Zoet i I-Nuits.

Els ateneus que acullen aquesta segona fase del cicle són: Ateneu Popular de La Fuliola, Casal Cultural de Tremp, Ateneu Popular de Ponent de Lleida, Ateneu del Pallars de Tremp, Cercle de Belles Arts de Lleida, Associació Res Non Verba de Lleida, Amics de Vilaller i Ateneu Popular Garriguenc.

Olga Zoet – Dissabte 2 de novembre a les 19 h a l’Associació Amics de Vilaller.

Olga Zoet és el pseudònim artístic de l’Olga Ramon, 25 anys, nascuda a Lleida i estudiant de Gestió Cultural que alhora treballa en el sector cultural a Barcelona, i a més té una clara aposta: el seu projecte musical. Va decidir adoptar un nom artístic diferent del seu cognom per crear un «alter ego» que representés la col·laboració de totes les persones involucrades en el projecte. Zoet, que significa «dolç» en holandès, captura aquesta essència.

L’Olga ha format part de diferents bandes al llarg del seu recorregut artístic, però fa tres anys va decidir atrevir-se a emprendre el seu propi projecte. Així doncs, Olga Zoet és un projecte que naix de la música d’autor i fa una aposta per tal d’explorar diferents sonoritats amb una mescla entre la música acústica, el pop i l’electrònica. La seva música i les seves lletres estan dibuixades des de la sensibilitat, la intimitat i l’exploració d’un món oníric que representa un viatge a la profunditat d’allò que ens fa humans. El seu primer EP, sota el nom «Pausa» va sortir durant el setembre de 2021, arran del seu Treball de Final de Grau de la carrera de Comunicació i Indústries Culturals, i comprèn quatre cançons que són el resultat de l’experimentació del primer treball d’una artista que acabava d’endinsar-se dins del món musical.

Després d’un període d’aprenentatge tant damunt com darrere dels escenaris, el desembre de 2022 va llançar el seu primer videoclip per al nou single autoproduït «Interestel·lar». A més, el 2023 ha estat treballant en el seu segon àlbum, «Entre la Bellesa i el Caos», que es publicarà el 18 l’octubre.

El projecte d’Olga Zoet compta amb més de tres anys de trajectòria i ha tingut la sort de rebre les eines necessàries per anar-se professionalitzant. Tot i ser un projecte autogestionat, un dels suports més destacats l’ha trobat en el circuit lleidatà d’acompanyament i programació artística. En primer lloc, ha rebut dues beques de Cases de la Música els anys 2022 i 2023. També ha format part de la programació del Bmoll i del Festival Paupaterres, així com d’Estrats: Sons de Ponent 4, el recopilatori que dona veu a la música emergent lleidatana. A més, participa en els Escenaris Singulars, un cicle promogut pel Consell Comarcal del Segrià.

Fora de Lleida, ha actuat en diversos escenaris, incloent-hi l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm al Sona9 d’Enderrock i el Gran Teatre de Xàtiva, on va guanyar el premi a la millor cançó en català del certamen Música I Lletra (MiL). A més, el 2024 ha participat en el Concurs de Cançó d’Autor del Monocicle, on ha guanyat el premi del jurat, el premi del Tingladu i el premi Fem Ribes.

Pròxims concerts de la segona fase del «VESPRADES» 2024:

DISSABTE, 2 DE NOVEMBRE – AMICS DE VILALLER

ARTISTA: OLGA ZOET
LLOC: Local Social 4 Fulles (Carrer Sant Mamés, s/n)
HORA: 19.00h
PREU: General 5€ / Gratuït Sòcies i Carnet Jove

DISSABTE, 9 DE NOVEMBRE – ATENEU POPULAR GARRIGUENC

ARTISTA: I-NUITS
LLOC: Casal Vinaixenc (Plaça dels Vents – VINAIXA)
HORA: 19.00h
PREU: Gratuït

Federació d’Ateneus de Catalunya

La Federació d´Ateneus de Catalunya es va crear l’any 1983 i acull més de 200 entitats culturals de tot Catalunya. Un col·lectiu de diferents associacions privades amb vocació de servei públic, que amb diferents denominacions, treballen amb un mateix objectiu per les persones i la societat catalana, dinamitzant el poble o ciutat de què en formen part mitjançant l’organització d’activitats socioculturals i esportives.

Amb la voluntat de potenciar una visió territorial, la Federació d’Ateneus de Catalunya va desplegar el projecte de creació de Delegacions Territorials, i va engegar la descentralització de serveis per acostar-se a les necessitats de les entitats associades a les Terres de Ponent creant-ne una delegació pròpia.

Segons Pep Morella, president de la FAC: «Els ateneus fomenten un consum cultural que enllaça amb l’oci sa i la nostra filosofia és que els joves no siguin mers usuaris dels espais, sinó que se’ls facin seus: ideant activitats, coordinant-les i gestionant-les. Aquesta és la base de l’esperit ateneista».

Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran

La xarxa de Cases de la Música és un projecte social i musical en xarxa a Catalunya, un model de gestió cultural pioner a Europa, en què entitats privades i administracions públiques treballen conjuntament per promoure el coneixement de la indústria musical, la creació, els concerts i la difusió de música moderna a Catalunya.

La Casa de la Música de Lleida, l’Alt Pirineu i Aran, va començar a funcionar a la capital del Segrià la tardor de 2020 i està desenvolupant diferents projectes tant pel que fa a la professionalització dels músics i creadors, ajudant a la seva projecció al sector musical, així com impulsant projectes que posen en valor la música com a eina de transformació social.

La Casa de la Música de Lleida està gestionada per la Fundació Orfeó Lleidatà, ateneu amb més de 150 anys d’història i un referent sociocultural al territori de Ponent.

Helena Rius

Recent Posts

Anuncien la previsió d’obertura de les estacions d’FGC després de les primeres nevades

Les estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) confien obrir pistes de…

10 hores ago

Troben morts un home i una dona catalans en un hotel rural de Medinaceli

La Guàrdia Civil investiga les causes de la mort d'un home i una dona catalans…

12 hores ago

Protecció Civil alerta: Precaució a la carretera i evitar sortides a l’alta muntanya

Protecció Civil ha demanat precaució a la carretera aquest cap de setmana per l'arribada del…

16 hores ago

L’arbre de Nadal fet de ganxet més alt de Catalunya es troba a la demarcació de Lleida

Alcarràs ha inaugurat aquest dijous 6l'arbre més alt de Catalunya fet amb quadrats de ganxet…

16 hores ago

Un menor de 15 anys apunyala a Lleida al seu company de pis, de 39

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest divendres a la tarda un menor d'edat per haver…

17 hores ago

El Hiopos Lleida anuncia una nova incorporació al primer equip

El Hiopos Lleida incorpora al jugador nordamericà Chevez Brandford Goodwin a la seva plantilla. El…

23 hores ago