L’OJC porta a Tàrrega el seu programa ‘Ballant amb Txaikovski’

Després de l’èxit de ‘Preludi 23’, que va obrir l’any de concerts de l’OJC a Artesa de Segre, aquest diumenge segueix la intensa activitat musical de l’orquestra lleidatana a Tàrrega. ‘Ballant amb Txaikovski’ és el programa que portarà l’OJC al Teatre Ateneu a les 18 hores. En aquest concert, podrem escoltar ‘El Trencanous Suite Op. 71a’ i ‘El Llac dels Cignes Suite Op. 20a’ del compositor romàntic Piotr Ilitx Txaikovski.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Aquestes dues suites seran dirigides per Alfons Reverté i tenen en comú ser la banda sonora de sengles ballets que ens acosten al món dels contes, de la fantasia i, fins i tot, dels somnis. Són uns dels ballets més coneguts de tota la història. Estrenada el 1892, ‘El Trencanous’ ens explica una història nadalenca, amb molts elements que s’han anat incorporant a la imatgeria pròpia d’aquestes festes, i on les joguines, fins i tot les trencades, prenen vida o es barregen amb la realitat, en un univers de fantasia i de somnis de la mà d’una nena, la Clara.

 

Pel que fa a ‘El Llac dels Cignes’, que va veure la llum el 1877, ens trasllada a un lloc comú en el terreny dels contes: enamoraments, enganys, visions insospitades, donzelles, prínceps… un escenari recurrent, però en aquest cas amb una música encisadora, capaç de donar vida a éssers fantàstics tan humans com ocells. L’OJC recorrerà de nou aquest any diverses ciutats i poblacions lleidatanes per acostar la música simfònica a tots els indrets del territori i possibilitar que tothom tingui accés a la cultura.