L’OJC oferirà el concert inaugural del Festival de Pasqua de Cervera

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) serà l’encarregada, un any més, d’oferir el concert inaugural del Festival de Pasqua de Cervera, el certamen referent de la música clàssica catalana. L’actuació tindrà lloc aquest dissabte, 23 de març, a les 20 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera. Les entrades es poden adquirir a través del web del Festival: www.festivalpasqua.cat La “Simfonia a tota orquestra” de Francesc Andreví, compositor segarrenc nascut el 1786, obrirà un concert dirigit per Salvador Brotons, un dels nostres compositors i directors més reconeguts.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Completaran el programa una relectura de Lamote de Grignon sobre el Pare Antoni Soler, una obra estrena de Marc Migó i la “Simfonia n.3” del mateix Brotons, obra plena de contrastos, colors i expressivitat. Salvador Brotons, el director convidat per l’OJC Salvador Brotons, com a compositor, ha escrit més de 150 obres, majoritàriament orquestrals i de cambra, i ha guanyat diversos guardons, entre ells el Premio Orquesta Nacional de España (1977), el Premi Jove d’Or (1980), el Premi Ciutat de Barcelona (1983 i 1986), el Southeastern Composers League Award (1986), The Madison University Flute Choir Composition Award (1987) i el Premi Reina Sofia de Composició (1991).

Un bon nombre de les seves obres han estat editades i també enregistrades en diversos CD, tant a Europa com als Estats Units. Al nostre país ha estat director titular de l’Orquestra Simfònica de les Balears “Ciutat de Palma” (1997-2001 i 2009-2013), l’Orquestra Simfònica del Vallès (1997-2002) i la Banda Municipal de Barcelona (2007-2018). Des de l’any 1991 dirigeix la Vancouver Symphony (Estats Units) i, actualment, és també el principal director convidat de la Banda Municipal de Barcelona. Com a convidat ha dirigit diverses orquestres a Israel, Alemanya, Xina, Bèlgica, Corea, França, Itàlia, Mèxic, els Estats Units i al nostre país.

A més, compagina una intensa agenda com a director d’orquestra amb la composició d’un bon nombre d’encàrrecs d’obres de tot gènere. És professor de direcció d’orquestra i composició a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMuC). El 2020 ha estat distingit amb el Clark County Arts Commission Lifetime Achievement Award pels seus anys al servei de la comunitat artística de SW Washington.