L’Orquestra infantil de la Julià Carbonell ofereix un gran concert a Solsona

Després de més de quatre setmanes d’intensa preparació, la nova fornada de l’OITL (Orquestra infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida) culminarà el seu procés formatiu en un gran concert aquest diumenge, 19 de maig, a les 12 del matí al Teatre Comarcal de Solsona. Cal recordar que en aquesta convocatòria de 2024, hi participen 52 joves estudiants arribats des de diversos punts de la geografia lleidatana i el programa del concert porta per títol “la Terra, el cinema i la tradició”.

Web_LleidaDiari_Especial_01
 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 L’OITL és dirigida pel director, pianista i compositor Jordi Castellà i s’han fet assajos previs a Castellserà, Ivars, Granyena de Segarra i al Monestir de les Avellanes, espai en el qual també s’hi va oferir un primer concert. La plantilla està formada pels instruments habituals d’una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió).

El programa de “la Terra, el cinema i la tradició” està conformat per obres molt conegudes de pel·lícules populars com Harry Potter, Missió Impossible, etc. Obres que pertanyen a autors com Williams, Clayton, Day, Bernotas, Stanridge o de clàssics com Beethoven. Aquesta iniciativa té el suport de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs amb l’Ajuntament de Castellserà, l’Ajuntament d’Ivars d’Urgell, l’Ajuntament de Granyena de Segarra, l’Ajuntament de Solsona i el Monestir de les Avellanes. Compta amb la col·laboració d’ICG i el patrocini de Serveis Roselló.