L’OJC porta el seu Festival de Danses a Balaguer

L'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC), dirigida pel seu director titular, Alfons Reverté, segueix amb la seva activitat de portar la música simfònica arreu del territori i aquest diumenge, 30 de gener, visita el Teatre Municipal de Balaguer.

 

L'actuació tindrà lloc a les 18 hores i serà tot un Festival de Danses, amb el qual, segons detalla el director de l'OJC, Alfons Reverté, es farà una repassada històrica a la música inspirada en la dansa, a les peces que al llarg dels segles s'han ballat a les places i als salons d'arreu. El programa ressegueix, doncs, composicions de diversos estils, del minuet fins al rock passant pel vals, la polca, les danses d'arrel ètnica o la sardana.

 

La primera part inclourà les peces Música pels Reials Focs Artificials

La primera part inclourà les peces Música pels Reials Focs Artificials, de Georg Friedrich Händel; la Simfonia núm. 8 de Ludwig van Beethoven, Sarabanda i Giga (Arcangelo Corelli), Dansa Hongaresa núm. 5 (Johannes Brahms), Dansa de Moravia núm. 3 (Leos Janacek), Dansa Eslava núm. 8 (Antonin Dvorak), Recordant Vic (Joaquim Serra), L'Aragonaise, suite núm. 1de Carmen i L'Arlesienne, totes dues de Georges Bizet. Per a la segona part s'han previst El Danubi Blau i Tritsch-Tratsch, ambdues de Johan Strauss fill, Samsó i Dalila (Camile Saint-Saëns), L'habanera de Carmen (Georges Bizet)i Disco-Suite (Casey-Jacobs).