L’ocupació turística se situa al 70% al Pirineu durant les festes

Poder esquiar, tot i les altes temperatures i la manca de precipitacions en forma de neu, ha fet que les comarques del Pirineu hagin registrat unes bones xifres d’ocupació amb un 70% de mitjana des de Nadal fins a Reis. A les zones properes a les estacions d’esquí, la xifra ha estat superior i per Cap d’Any molts establiments han penjat el cartell de complet. Tot i això, comarques com la Cerdanya i la Val d’Aran s’han ressentit de la manca de neu i han patit anul·lacions o han vist com clients escurçaven l’estada, segons ha explicat Josep Castellarnau, president de la Federació d’Hostaleria de Lleida. El gerent del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, estima que s’han venut 200.000 forfets durant els dies de Nadal.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Alegre ha detallat l’ocupació en funció de l’establiment. Els càmpings són els que han registrat una major ocupació aquests dies, amb un 75% de mitjana. Pel que fa als allotjaments de turisme rural, per Cap d’Any van penjar el cartell de complet i els hotels s’han mogut entre un 65% i un 95% d’ocupació.

 

Castellarnau ha destacat que el comportament del client és diferent en funció de la zona del Pirineu. A la Cerdanya i la Val d’Aran, els clients hi van exclusivament a esquiar i, si no poden complir les seves expectatives, anul·len la reserva. Mentrestant, a comarques com el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça o l’Alt Urgell, l’esquí és un complement més de les moltes activitats que s’hi poden realitzar.

 

El president dels hotelers lleidatans s’ha mostrat optimista i ha afirmat que el balanç és bo i positiu tenint en compte les condicions meteorològiques. Per la seva banda, Alegre també ha fet un balanç positiu i ha destacat que totes les pistes d’esquí alpí hagin pogut obrir.