Agramunt preveu acabar els dos primers habitatges socials a finals d’agost

Les obres per transformar l’antiga caserna de la Guàrdia Civil a Agramunt (Urgell) en un edifici amb habitatges socials i serveis municipals avancen a bon ritme. De fet, els dos primers habitacles preveuen estar llestos a finals d’agost, tot i que no entrarien en funcionament fins a almenys el 2024, segons ha afirmat l’alcaldessa del municipi, Sílvia Fernàndez. Les obres avancen a càrrec d’una trentena d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El projecte té l’objectiu de donar un ús social a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, que va tancar fa vint anys i en fa deu que és de propietat municipal. La rehabilitació consisteix a dissenyar i construir habitatges socials, destinats a les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió que atén l’Associació Alba. La planta baixa del nou edifici inclourà també les dependències de la policia local i espais per a serveis socials de l’ajuntament del municipi.

L’Ajuntament d’Agramunt ha assenyalat que els dos primers habitatges quedaran habilitats a finals d’estiu, però sense serveis comuns com la climatització i ascensors, instal·lacions que el consistori vol finançar amb ajuts econòmics per part de les administracions. Per aquest motiu, l’alcaldessa Sílvia Fernàndez ha apuntat que «la data perquè els habitacles entrin en funcionament dependrà de les subvencions que els puguin atorgar i també del que es demori la tramitació dels permisos pertinents».

Una trentena d’alumnes del projecte Vibra de l’ETSAV lideren la construcció del nou equipament agramuntí. La iniciativa va començar el juliol del 2021 i, des de fa tres mesos, l’equip està treballant en les tasques d’enderroc i de neteja de l’edifici. Una de les estudiants participants, Aroa López, ha explicat que «aquesta és una oportunitat única per aprendre, ja que els permet millorar molt les seves habilitats com a arquitectes».

L’edifici ha acollit un acte simbòlic per col·locar la ‘primera pedra’ del projecte i una visita guiada per conèixer les obres en què hi ha assistit Daniel Crespo, rector de la UPC; Sílvia Fernàndez, alcaldessa d’Agramunt; Pere Fuertes, director de l’ETSAV; Martí Obiols, professor de la mateixa escola; José Luís Marín, president del Consell Comarcal de l’Urgell, corporació que va promoure la participació del municipi a la iniciativa, així com el grup d’estudiants, representants de l’Associació Alba i de diferents patrocinadors i veïns.