Més obres a Lleida: Nou tram de carril bici a la ciutat

La Paeria de Lleida començarà dilluns la remodelació de l’accés principal al polígon el Segre, pel pont de Pardinyes, el carrer Llorenç Agustí i Claveria i un tram de l’avinguda Indústria, fins al carrer Enginyer Pau Agustí, per millorar la mobilitat en tot aquest àmbit. La superfície d’actuació és de 29.956 metres quadrats i es preveu renovar el paviment de la calçada i construir un carril bici de 2,5 metres d’ample, que creuarà tot el pont i entrarà pels carrers Llorenç Agustí i Claveria i avinguda Indústria fins a l’encreuament amb Enginyer Pau Agustí. 

Per guanyar espai, s’eliminarà la mitjana al pont de Pardinyes i es canviaran aparcaments en línia a filera en els altres vials. Les obres duraran cinc mesos i comportaran afectacions en el trànsit.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, van mantenir la setmana passada una reunió amb una representació de la junta de propietaris del polígon, per explicar-los-hi els detalls de les obres que es duran a terme i com es desenvoluparan.

Des de la Paeria assenyalen que l’objectiu de l’actuació és millorar la mobilitat viària, arranjant uns carrers que suporten molt trànsit i que fa anys que es trobaven malmesos, a la vegada que s’aprofitarà per donar un espai més còmode als mitjans de transport més sostenibles, perquè els treballadors del polígon puguin arribar més fàcilment a peu, en bicicleta o patinet a les empreses.

En total, es construiran 1.835 metres lineals de nou carril bici, mentre que la superfície de voreres passarà de 1.690 metres quadrats a 3.730 m2, més del doble, ja que es guanyarà amplada en la vorera esquerra (sentit C-13) de l’avinguda Indústria. També està previst renovar 119 punts de llums i 38 embornals, així com la plantació de 42 arbres a la zona de l’avinguda Indústria, per millorar la presència de vegetació dins d’aquest àmbit.

L’actuació, finançada amb fons europeus Next Generation, té una durada prevista de cinc mesos i durant el desenvolupament de les obres quedarà afectat un carril per sentit, de forma intermitent, de manera que sempre es mantindrà el pas obert. També s’ajustarà la sincronització dels semàfors per evitar embussos de trànsit. El pressupost total de les obres és d’1.333.584,33 euros (IVA inclòs).

Arribada de l’aigua potable al polígon el Segre

D’altra banda, durant la trobada amb l’empresariat, Pueyo i Postius van confirmar que ja s’han fet els últims tràmits per poder dur a terme la construcció de la potabilitzadora d’aigua del polígon el Segre, una reivindicació històrica de les empreses que hi tenen seu, ja que fins ara no han disposat d’aquest subministrament. 

D’aquesta manera, els propietaris del polígon podran començar aviat els treballs de construcció d’aquesta potabilitzadora després que la Paeria hagi fet els tràmits necessaris per disposar del sòl necessari per a fer-ho.