Ja hi ha data de finalització de les obres d’aquesta reclamada escola lleidatana

Les obres de l'edifici de la nova escola de Pinyana-Balàfia quedaran acabades durant el primer trimestre de l'any vinent, ha anunciat aquest matí el Paer en Cap, Miquel Pueyo, en una visita a les obres d'aquest equipament, acompanyat del director dels serveis territorials d'Educació, Claudi Vidal, i dels tinents d'alcalde Toni Postius i Sandra Castro.

 

Pueyo ha explicat que la nova escola integrarà les de Balàfia i la de Pinyana (aquesta última es troba ara en mòduls prefabricats), amb dues línies i 450 alumnes. «La primera pedra es va col·locar al mes de juliol del 2020 en ple episodi de Covid. La previsió era haver-la inaugurat en aquest curs acadèmic, però els retards i les diverses incidències relacionades amb materials i subministraments l'han endarrerit, però calculem que durant el primer trimestre de l'any vinent l'edifici estarà acabat».

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

«Després hi haurà tasques de finalització de l'espai del pati. És un edifici realment impressionant que agradarà molt i a més la comunitat escolar té l'oportunitat d'influir en alguns aspectes del disseny i l'adequació de l'escola», ha assenyalat Pueyo.

Imatge de les obres de l'escola Pinyana

Les obres de l’escola de Pinyana-Balàfia, llestes a principis de l’any vinent | LleidaDiari.cat

 

Trasllat dels infants al nou centre

Pel que fa al trasllat dels infants al nou centre, Vidal ha declarat que «tan bon punt estiguin acabades les obres estudiarem conjuntament amb la direcció de l'escola com fem aquest trasllat». «Celebrem que les obres hagin pogut ser represes. Estem molt contents, perquè per fi aquí al barri tindrem una escola molt adequada i donarà igualtat d'oportunitats per aquelles famílies que han apostat per l'escola del barri com a centre de referència», ha afirmat.

 

L'Ajuntament de Lleida, a més de la cessió del solar, s'encarrega de les obres d'urbanització de l'entorn. «La setmana vinent acaba el termini d'exposició pública del projecte i immediatament procedirem a licitar-les i la previsió és que abans d'acabar l'any totes aquestes obres d'urbanització i de portada de serveis com el clavegueram també estiguin acabades i confluïm totes les administracions perquè l'any vinent l'equipament pugui estar en marxa», ha precisat el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius.