T’interessa: La mostra col·lectiva ‘Futur Transmèdia i Art Digital’ s’exposarà fins el 30 de setembre a Agramunt

La mostra col·lectiva ‘Futur Transmèdia i Art Digital‘ aplega el treball d’una vintena d’estudiants del grau en Disseny Digital i Tecnologies Creatives de la Universitat de Lleida (UdL). Les obres estaran exposades a Lo Pardal-Fundació privada Guillem Vilador d’Agramunt fins al 30 de setembre. Els estudiants utilitzen mitjans com el vídeo, l’art-web, l’art interactiu i diferents eines digitals com el 3D en impressió i disseny.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L’exposició, inaugurada el dissabte 22 de juliol, va estar comissariada pel professor de la UdL Ferran Lega i el director de la Fundació, Pau Minguet. La mostra inclou peces com ara ‘Don’t Touch‘, un vídeo-assaig documental de Gabriela Staccioli amb gravacions submarines sobre les praderes de Posidònia a Mallorca. Explica com els afecta el canvi climàtic i sobretot la sobreexplotació de la massificació turística i com les àncores dels vaixells estan destruint aquests ecosistemes.

En la mateixa temàtica, ‘La confusió de les flors‘, de Sara Hidalgo, mostra unes branques i flors d’ametller dins d’una resina d’epoxi sobre la que es projecta la forma d’un ametller en el que les variacions de color representen les oscil·lacions de temperatura en els últims anys, posant de manifest el canvi climàtic i la seva afectació sobre l’agricultura.

La mostra també inclou alguns treballs sobre paper, que són poesies dutes a terme mitjançant eines digitals però que han estat impreses, com l’obra de Joan Mascarell, ‘War recepit‘, un tiquet de la compra on es poden llegir els costos de la guerra d’Ucraïna. Es pot visitar dijous i divendres de 10h a 14h i de 15h a 19h. Els dissabtes, està oberta de 10h a 14h.