Les obres del baixador de l’estació d’autobusos de Lleida començaran al setembre

La Generalitat invertirà 250.000 euros a adequar l'actual estació d'autobusos que la Paeria ha convertit en baixador, fins que no estigui construïda la nova, al costat de l'estació de tren, prevista per a inicis del 2025. L'alcalde accidental, Toni Postius, ha explicat que les obres per millorar el baixador es licitaran al setembre i preveu que estiguin enllestides a finals d'any.

 

La inversió servirà per millorar la xarxa elèctrica, que segons Postius, «no compleix la normativa», pintar l'estació, posar terminals per poder comprar els bitllets i millorar la zona d'espera dels viatgers, entre d'altres. Postius ha denunciat la «deixadesa» de la concessionària que «en 50 anys no ha fet res» i assegura que li reclamaran la inversió.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Postius ha explicat que els diners s'invertiran en modernitzar tot l'espai, millorar la xarxa elèctrica i posar terminals per poder comprar bitllets i perquè hi hagi punt d'informació. També es millorarà la zona d'espera dels viatgers, es netejaran els vidres «que no s'han netejat mai», assegura, es pintarà tot l'espai i es construiran envans a les entrades per fer-la més segura. L'alcalde accidental també ha explicat que hi ha dues finques d'oficines que l'empresa concessionària es va negar a retornar a l'Ajuntament i que, per tant, s'ha obert un procediment contenciós perquè es retornin a la Paeria.

Imatge de Toni Postius a l'estació de busos de Lleida

Les obres per millorar el baixador de l'estació d'autobusos de Lleida començaran al setembre i s'acabaran a finals d'any | LleidaDiari.cat

 

Una inspecció a les activitats que hi havia a l'entrada de l'estació

A més, l'Ajuntament ha obert una inspecció a les activitats que hi havia a l'entrada de l'estació. «Aquests locals no tenien cap llicència d'activitat. Se'ls va requerir i hi ha alguns que s'han reubicat fora», exposa Postius. Les obres per millorar el baixador es licitaran al setembre i Postius calcula que a finals d'any estaran enllestides per poder així «recuperar i dignificar un espai que actualment es troba en molt males condicions, més del que pensàvem», lamenta.

 

L'alcalde accidental de Lleida critica que no s'hagi fet res per part dels governs municipals anteriors ni tampoc per part de la concessionària, que «no ha invertit res en 50 anys». «Quan es retorna una concessió s'ha de fer en condicions, però durant molts anys hi ha hagut deixadesa i per això reclamarem les despeses», ha dit.