Obren el termini per a poder vendre roses i llibres per Sant Jordi a Lleida

Un home mira les roses d'una parada, a l'Eix Comercial de Lleida

Un home mira les roses d'una parada, a l'Eix Comercial de Lleida | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Consum, Comerç i Mercats obre aquest dijous, dia 5 de març, el termini perquè els establiments i les entitats interessades a vendre roses o llibres durant la Diada de Sant Jordi, puguin obtenir l'autorització d'ocupació de via pública corresponent.

 

La presentació de sol·licituds es pot fer de manera presencial a les dependències de l'Oficina Municipal d'Atenció a la Ciutadania, (OMAC), a la rambla de Ferran 32, però també es pot cursar telemàticament, amb certificat electrònic, des de www.paeria.es/tramits.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

A qui s'autoritzarà la venda de roses?

Associacions i entitats de caràcter social, benèfic i/o cultural sempre que estiguin inscrites al registre d'entitats municipals de la Paeria, des de fa un any o més. S'atorgarà una única llicència per associació i/o entitat. Centres escolars, instituts i facultats, sempre que la subscrigui la direcció i hi consti el segell del centre. Situaran la parada a una distància menor de 25 metres del centre educatiu. Establiments comercials de floristeria, establerts a la ciutat de Lleida.

 

I de llibres?

Associacions i entitats de caràcter social, benèfic i/o cultural que estiguin inscrites en el registre d'entitats municipals de la Paeria, des de fa un any o més. S'atorga una única llicència per associació i/o entitat i els llibres o publicacions sempre han d'estar editats o vinculats a la mateixa entitat.

  

  

Centres escolars, instituts i facultats, sempre que la subscrigui la direcció i hi consti el segell del centre. Han de situar la parada a una distància menor de 25 metres del centre educatiu.

  

  

Llibreries i establiments que comercialitzen llibres, habitualment.

  

  

La regidora de Consum, Comerç i Mercats, Marta Gispert, ha volgut subratllar que «cal insistir en què no és permesa la venda de roses per part de persones particulars i que tampoc es pot instal·lar cap lloc de venda de roses a menys de 75 metres de qualsevol floristeria». En aquest sentit, la normativa també concreta que només s'autoritzarà una parada per establiment o entitat i que sempre s'autoritza la llicència per llocs concrets, però mai per venda dinàmica als carrers. L'any passat, per la Diada de Sant Jordi, es va donar autorització a 198 parades de les quals 110 eren per a la venda de roses.

 

També et poden interessar…