Comarques

Obren al Pallars una botiga de tupí a partir de formatges

El tupí Nicolau artesà ha estat ben rebut en les diferents fires i mercats on ha participat

Marta Romera
  • gener 16, 2023
  • 2 min read
Obren al Pallars una botiga de tupí a partir de formatges

Neix una formatgeria-botiga només de tupí al Pirineu lleidatà. Concretament, Casa Nicolau és una de les 14 cases que formen el poble, ara veïnat de Lladorre, de Boldís Sobirà. L’any 1963 la família Punsola va decidir tancar la casa i anar a guanyar-se la vida al Maresme. Allà va néixer en Ramon que amb la Pilar, acaben d’obrir l’única formatgeria dedicada només a l’elaboració artesana de tupí a partir de formatges sencers i no de sobres, del Pirineu.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La trajectòria professional de la família ha passat pel tèxtil, per l’hostaleria i ja l’any 2017 a Mataró, van començar a fer formatge de tupí i a vendre’l a fires i en mercats gastronòmics, i varen arribar a ser proveïdors de coneguts cuiners catalans.

 

La pandèmia va estroncar la primera part del projecte i amb un cop de cap amb els fills, ja amb vida pròpia, varen decidir tancar l’etapa del Maresme, endreçant, fent un obrador amb botiga i vivint a la casa pairal. Després de 2 anys de feina i paperassa ho han aconseguit. A la seva tornada al mercat, el tupí Nicolau artesà ha estat ben rebut en les diferents fires i mercats de Nadal on ha participat. Ara comença de veritat, al Pirineu, la segona etapa del seu projecte gastronòmic amb l’objectiu de treballar per viure i esperant que qualsevol dia, algun dels seus 3 fills, els hi agafi el relleu.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *