El Duatló d’Alpicat obre inscripcions gratuïtes per a la seva 16a edició

El Duatló d’Alpicat ja ha obert les inscripcions, totes gratuïtes, de cara a la que serà la seva 16a edició, programada per al diumenge 22 de gener a les 10.00 hores. Els participants podran optar entre tres modalitats: el Duatló Popular (consta de 2,5 km de cursa atlètica i 7 km de BTT), el Duatló (7 km de cursa trail, 25 km de BTT i 3 km de cursa urbana) i la Marxa eBike (marxa no competitiva en eBike de 25 km).

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La primera prova que es posarà en marxa serà, a les 10.00 hores, el Duatló, que premiarà els podis masculí i femení adults, així com el millor alpicatí i alpicatina. A les 10.15 hores serà el torn per a la Marxa eBike, no competitiva, que donarà pas, a partir de les 10.30 hores, al Duatló Popular, apte per a tota la família i que lliurarà guardons en les categories d’infantils i d’adults (podi masculí i femení). A més, hi haurà premis en metàl·lic a la prova llarga. Les inscripcions, que com ha quedat dit són gratuïtes en totes les modalitats, es poden fer a www.alpicat.cat/duatlo.

Des de l’organització, que va a càrrec de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament amb el suport de Tramdur Alpicat, es valora especialment el fet que aquesta edició suposarà el retorn a la normalitat plena per a la prova, atès que l’any 2021 no es va poder celebrar i el 2022 sí que es va fer, tot i que amb restriccions sanitàries, com ara l’ús de la mascareta i les sortides esglaonades, a més de la suspensió dels actes paral·lels i un acte de lliurament de premis en què es va minimitzar la interacció social. En aquesta nova edició, el repte és recuperar el caire festiu i lúdic d’una jornada que, abans de la irrupció de la pandèmia, era una veritable festa social i esportiva.