S’obren les inscripcions a les activitats de les piscines de Solsona

Les piscines municipals de Solsona obriran dilluns vinent les inscripcions a les activitats ludicoesportives d’aquest estiu, que es faran de dilluns a divendres del 25 de juny al 30 d’agost. Com sempre, s’adrecen a infants i joves de 3 a 16 anys. El casal ludicoesportiu de les piscines municipals de Solsona es professionalitza enguany de la mà de l’Escola Catalana de Medi Natural, amb seu a Olius, a qui l’Ajuntament ha adjudicat la gestió de les activitats en un procediment obert i amb altres licitadors. Com sempre, funcionarà els matins de dilluns a divendres de nou a una –amb la possibilitat d’un servei d’acollida gratuït de vuit a nou i d’una a dues. Els cursets de natació es combinaran amb la pràctica de diferents esports, jocs de taula, tallers i activitats de descoberta de l’entorn. Les inscripcions es poden fer per setmanes i les places seran limitades.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Les places del servei d’acollida o canguratge també seran limitades i s’adjudicaran per ordre d’inscripció a qui ho sol·liciti. És una oferta emmarcada dins el projecte ‘Entretemps’, coordinat pel Consell Comarcal per facilitar la conciliació de les famílies. És una iniciativa subvencionada pels programes ‘Temps de cures’ i Corresponsables, del Departament d’Igualtat i Feminismes i del Ministeri d’Igualtat, respectivament. Per al públic adult, com sempre, hi haurà natació i aiguagim les tardes de dilluns a divendres. També es reservarà un carril lliure de natació a partir de dos quarts de dues, de dilluns a divendres, i de les onze del matí els caps de setmana.

Les inscripcions al casal ludicoesportiu es podran cursar a partir de 3 de juny en línia a la plataforma https://piscinesmunicipals.ajsolsona.cat/ (operativa a partir d’aquesta data), o bé presencialment a l’OAC de l’ajuntament de dos quarts de nou del matí a dos quarts de tres de la tarda fins al 17 de juny i de nou a una fins al dia 21; i a la recepció de les piscines de nou del matí a set del vespre a partir del dia 25. S’admetran inscripcions fins al dimecres anterior a la setmana d’inici, sempre que hi hagi places lliures.

Una de les novetats en la programació de les piscines municipals d’aquest estiu serà la coincidència, el 13 de juliol, de la històrica Hora de resistència de natació, que arriba a la quaranta-unena edició, amb el cap de setmana de la campanya “Mulla’t per l’esclerosi múltiple”. D’aquesta manera es vol atraure més públic i aconseguir més fons per a aquest fi solidari.

Vestidors i lavabos nous

Aquesta temporada de bany els usuaris de les piscines municipals estrenaran vestidors i lavabos nous de la planta semisoterrani de les instal·lacions. L’obra, projectada per l’arquitecta municipal Anna Grau i adjudicada a Constructora de Solsona, s’està executant amb la previsió que s’enllesteixi abans de l’obertura.

Els vestidors antics s’han ampliat amb l’espai del vestíbul d’accés per encabir-hi tres lavabos, a l’exterior dels vestidors s’hi adequa un lavabo nou que substitueix els anteriors. S’han refet les parets de distribució de l’espai i es renova la instal·lació elèctrica i d’il·luminació. S’instal·len vuit dutxes, separades per mampares de material fenòlic, i es pavimenta la superfície amb rajola de gres porcellànic antilliscant.

Aquestes obres seran les més visibles, si bé també es repintaran els vasos de les dues piscines, la gran i la petita, i s’han dut a terme diversos treballs per reduir la despesa d’aigua. Així, s’han independenditzat els filtres de les tres bombes d’aigua de la infraestructura, fet que permetrà disminuir el volum d’aigua necessari en la neteja de manteniment, i s’han reparat les fuites localitzades.