Obre la convocatòria de subvencions perquè joves impulsin cooperatives de treball a Lleida

La Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions de l'Ajuntament de Lleida destina 15.000 € per cedir-los en forma de subvencions a joves que hagin creat cooperatives de treball recentment o a joves que vulguin crear-les.

 

Amb aquest impuls econòmic es pretén que les cooperatives siguin una alternativa laboral per al jovent de la ciutat de Lleida, impulsant les seves idees de negoci perquè es creïn llocs de treball estables a la ciutat. Prèviament, i en el marc del projecte FEM COOP, també es va oferir als i les joves un curs de formació gestionat per Ponent Coopera per aprendre a crear cooperatives de treball. Al curs han participat

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els i les joves de Lleida interessats a crear projectes cooperatius o que els hagin creat recentment, poden consultar les bases i convocatòria a la web de joventut www.lleidajove.paeria.cat i tenen fins al 23 de setembre per presentar les seves sol·licituds.

Obre la convocatòria de subvencions perquè joves impulsin cooperatives de treball a Lleida

La Paeria obre la convocatòria de subvencions perquè joves impulsin cooperatives de treball a la ciutat de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Una formació de 9 sessions de dues hores

Cal recordar que el projecte va començar el passat mes d'abril amb una formació de 9 sessions de dues hores que es van realitzar setmanalment en què hi van participar 15 joves i s'han creat 5 projectes d'economia solidària.

 

L'objectiu final de la formació va ser que els joves coneguessin els principis i valors del cooperativisme, com funciona una cooperativa, quin tipus de cooperatives hi ha, com es constitueix, finançament, nocions de màrqueting i publicitat, així com detectar necessitats reals de la ciutat de Lleida per redactar un pla d'empresa realista que doni resposta a aquestes necessitats.