Obren la convocatòria de la segona edició dels ‘Premis Hera’

Totes aquelles dones que treballin en favor de la visualització de l’osteoporosi i la menopausa podran presentar la seva candidatura a partir del dia 1 de desembre a la segona edició dels Premis HERA organitzats per l’Associació Hera. Enguany, com a novetat, s’entregarà també el “Premi Hera Dona Emblemàtica” en reconeixement a una dona que hagi estat rellevant en la societat catalana.

 

El termini per a la presentació de les sol·licituds romandrà obert fins al 31 de gener de 2023, quan està previst que comenci la deliberació del jurat, format per membres d’HERA, la Diputació de Lleida, la regidoria de Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida, l’Institut Català de les Dones, el Col·legi de Metges de Lleida, el Col·legi d’Infermeres de Lleida, el Col·legi de Fisioterapeutes de Lleida i BPW SPAIN (Federació d’Empresàries i Professionals).

 

El veredicte es farà públic el dia 20 de febrer i el 23 de març s’entregaran els premis en una gala al Restaurant Davall de La Llotja que comptarà amb la presència d’autoritats polítiques, membres del jurat, la resta de nominades i sòcies de l’associació, entre d’altres. Durant el transcurs de la mateixa s’obsequiarà totes les premiades amb un guardó realitzat especialment per a l’ocasió. Es tracta d’una escultura de l’artista argentí afincat a Lleida Miquel Ángel González rèplica del logotip de l’associació HERA.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Per presentar-se al premi cal omplir el formulari d’inscripció disponible a la web de l’associació que duu el mateix nom (https://hera.cat), on també es recullen les bases reguladores d’aquesta segona edició. Així, doncs, les interessades hauran de formalitzar la seva inscripció en la categoria que millor s’ajusti a la seva aportació en la difusió de la problemàtica derivada de l’osteoporosi, malaltia que afecta especialment les dones per la seva vinculació a la menopausa. I és que des de metgesses, infermeres i fisioterapeutes fins a artistes i periodistes, passant per tantes altres professionals que propicien el coneixement d’aquestes patologies i milloren el dia a dia de les persones que les pateixen, tindran cabuda en alguna de les quatre categories disponibles: cultura (literatura, teatre, pintura, cinema…); investigació i recerca; periodisme i comunicació, i emprenedoria.

Sobre l’associació HERA

L’associació, l’única a Catalunya dedicada a l’osteoporosi, compta amb 82 sòcies entre Lleida, Tarragona i Barcelona. Va ser creada ara fa cinc anys per Maria Antònia Roca, diagnosticada d’osteoporosi, arran de prendre consciència sobre el menysteniment que pateix la malaltia. «Si no et fan una densitometria, no saps que tens osteoporosi, i la sanitat pública no en fa, per tant, la gent no ho sap», lamenta la presidenta d’HERA.

 

HERA és una associació no lucrativa l’objectiu de la qual és fer difusió i donar a conèixer l’osteoporosi i la menopausa i fer prevenció per millorar la qualitat de vida de les afectades. Per això, l’entitat ofereix avantatges a les seves sòcies com ara condicions especials al Centre Avantmèdic Lleida a l’hora d’accedir a revisions ginecològiques, densitometries, mamografies i ecografies de mama.

 

«L’osteoporosi es mostra amb dolor, mal de cap, caigudes inesperades, debilitat de la massa òssia i altres símptomes estretament lligats a la menopausa», explica Maria Antònia Roca, que encapçala la junta seguida per Úrsula Ferrer a la vicepresidència; Anna Costa com a secretària; Montse Cerqueda de tresorera, i Marta Quintana, Roser Llinàs i Maria Jesús Villacampa en qualitat de vocals.