Sense Categoria

S’obre el termini per sol·licitar 3,4 milions d’euros en ajuts comercials a Lleida

LleidaDiari
  • octubre 30, 2020
  • 4 min read

S’obre el termini per sol·licitar 3’4 milions d’euros en ajuts al comerç, la restauració, els serveis i la venda no sedentària | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida, a través de les regidories de Promoció Econòmica i Emprenedoria i de Consum, Comerç i Mercats, s'encarregarà de la centralització de les sol·licituds que es presentin per accedir als més de 3,4 milions d'euros en ajuts per al sector del comerç, de la restauració, dels serveis i de la venda no sedentària de la ciutat de Lleida.

 

La partida d'ajuts que rep Lleida formen part de la bossa de 4 milions d'euros que es reparteix als municipis d'Alcarràs, Soses, Seròs, Aitona, la Granja d'Escarp i Torres de Segre, tots de la comarca del Segrià, per les pèrdues a causa de la Resolució SLT/1698/2020, de 15 de juliol, per la qual es van adoptar noves mesures de restricció especials als municipis de la comarca del Segrià.

 

[predef]lleidadiari-grup-de-facebook-598[/predef]

 

Concessió de subvencions en diferents àmbits

Les bases d'aquests ajuts, concreten la concessió de subvencions en l'àmbit del comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) o de serveis professionals assimilats al comerç al detall, així com a aquelles que disposin de la corresponent autorització municipal per a desenvolupar una activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris organitzada en mercats de marxants. Tota aquesta tipologia de negocis van haver de reduir o de suspendre de l'obertura d'establiments, la minoració de l'activitat o van patir la restricció dels moviments de les persones, al segon confinament, al juliol, amb la consegüent disminució d'ingressos.

 

Les persones interessades a accedir a aquestes ajudes poden demanar informació trucant al telèfon 973700616 o enviant un correu electrònic a imc@paeria.cat. Les sol·licituds es poden presentar electrònicament, a partir de la mitjanit d'avui, (00.00 h de divendres, 30 d'octubre), a través de https://www.paeria.cat/ajutscovid que porta a l'E-Seu de l'Ajuntament de Lleida.

 

Requisits per demanar els ajuts

Aquests ajuts són compatibles amb altres subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol altra entitat pública o privada. Únicament poden ser beneficiàries les persones i empreses a les quals aquesta situació els ha comportat una disminució de la seva facturació durant el mes de juliol de 2020, com a mínim, d'un 50% respecte al mes de juliol de l'any anterior.

 

Poden sol·licitar aquesta nova línia d'ajuts

• Les persones jurídiques i autònoms titulars d'un establiment físic de comerç al detall, de comerç amb degustació, restauració (cafeteries, bars i restaurants) activitats recreatives musicals, establiments d'allotjament turístic o de serveis professionals assimilats al comerç al detall.

• Als efectes de les bases reguladores s'entenen com empreses de comerç aquelles que presten les activitats empresarials de comerç al detall, quedant exclosos expressament els fabricants i majoristes que no realitzen venda al detall.

• L'activitat de serveis professionals assimilats al comerç al detall també comprèn els següents: tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions de calçat, roba i electrodomèstics, tintoreria i bugaderia, perruqueria i salons d'estètica i bellesa, activitats de tatuatges i pírcings, serveis de menjar preparat i càtering, centres o clíniques veterinàries, gimnasos i restauració, incloses cafeteries, bars i restaurants.

• A més, s'hi inclou l'activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris com ara productes de drogueria, perfumeria i cosmètica; articles per a la higiene i neteja personal, joieria, rellotgeria, accessoris per a noves tecnologies i bijuteria. Equipament de la llar: productes tèxtils, confeccions per a la llar; catifes, electrodomèstics; parament de la llar, ferreteria, adornaments, regals; altres articles per a l'equipament de la llar no classificats en altres llocs; llavors, flors, plantes Equipament de la persona: tota mena de peces de vestir; llenceria; merceria; peces especials; calçat, articles de pell i d'imitació; bosses de mà, i bosses de viatge i accessoris.

 

Quantia dels ajuts

Aquests ajuts, d'acord amb un procediment de concessió de concurrència no competitiva, es concreten en 2.000 euros per persona beneficiària i 400 euros per persona titular activitat comercial de venda no sedentària d'articles no alimentaris.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *