Sense Categoria

Obre la Fira de Sant Miquel de Lleida amb «perspectives positives»

Avatar
  • setembre 27, 2018
  • 3 min read

Un tractor a la fira | LleidaDiari.cat

 

La 64a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel i la 33a edició d'Eurofruit ha obert portes aquest dijous al matí amb «perspectives positives» després d'una campanya de la fruita que ha estat «normal». Així ho ha destacat el director del certamen, Oriol Oró, i també alguns expositors consultats que confien que aquesta lleugera remuntada del sector es tradueixi en un bon volum de vendes fins diumenge que és quan tancarà la fira. Aquesta edició compta amb la presència de 325 expositors directes repartits en una àrea bruta d'exposició de 64.000 metres quadrats, un 30% més gràcies a la presència de dotze empreses comercialitzadores de tractors.

 

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha inaugurat el certamen i ha destacat precisament l'increment d'exportacions de fruita després d'una campanya que «no ha estat desastrosa». El Govern impulsarà una comissió interdepartamental integrada per Agricultura, Interior, Salut, Economia, Territori i Sostenibilitat, i Treball per tal d'abordar l'alarma per la pesta porcina africana. Així ho ha anunciat la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, en el marc de la inauguració de la 64a Fira de Sant Miquel de Lleida on ha posat èmfasi en el fet que aquesta és una de les majors preocupacions del sector ramader en aquest moment.

 

Els Mossos podrien controlar els camions per evitar l'entrada de la pesta porcina

La consellera ha dit que un dels objectius de l'executiu és «controlar» els camions de porcs que entren al país per això ha assenyalat que cal col·laborar amb interior per tal que els Mossos d'Esquadra executin les seves competències en aquest sentit. En qualsevol cas, Jordà ha volgut recalcar que a Catalunya no hi ha cap brot de pesta porcina i que aquestes actuacions preventives s'estan desenvolupant des de fa mesos tot i que ara s'han accelerat després del cas detectat a Bèlgica recentment. La consellera d'Agricultura, Tresa Jordà, ha explicat que el Departament treballa des de fa temps amb «qüestions de bioseguretat» en relació a la possible entrada malalties animals com la de la pesta porcina africana. Aquesta malaltia en qüestió ha estat normalment focalitzada en països de l'est però un brot detectat a Bèlgica en les darreres setmanes ha fet saltar totes les alarmants. 

 

Jordà ha remarcat que ara s'està treballant en una sèrie d'accions en un escenari de «prepesta» i que després de reunir-se amb el sector divendres passat diumenge hi haurà una altra trobada amb el ministre d'Agricultura, Luis Planas, per parlar de les inspeccions en origen i la possibilitat de deixar d'importar en segons quins casos. Jordà ha assenyalat que si la pesta entra a la península ho farà «per casa nostra» i per això dimarts va traslladar la preocupació al consell de Govern i es va començar a parlar de la creació de la comissió interdepartamental que ha de vetllar per la situació. Un dels departaments que segons Jordà tindrà més implicació és el d'Interior perquè es vol controlar els camions carregats de porcs que entrin a Catalunya i aquí hi tindrà un paper important el cos de Mossos d'Esquadra. Així mateix, també es treballarà amb Salut, Treball, Territori i Sostenibilitat i Economia per si cal fer «algun pla de contingència».

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *