S’obre la convocatòria de la 30a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa “Fono” 2023

La convocatòria de la 30a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa ‘Fono’ 2023 ja està oberta per tots aquells que es vulguin apuntar. Així, el divendres passat va sortir publicada al Butlletí Oficial de la Província per la qual cosa el termini per presentar les sol·licituds serà del 28 d’octubre a l’11 de novembre.

 

En la 30a Mostra d’arts escèniques Josep Fonollosa, ‘Fono’, que es tornarà a celebrar el juny del 2023 i es continuarà duent a terme al Teatre Municipal de l’Escorxador, podrà participar qualsevol companyia/entitat sense ànim de lucre que el seu objecte sigui de caràcter cultural i inclogui el teatre, la dansa i/o el circ com activitat. A més, les companyies/entitats han de tenir domicili social a la ciutat de Lleida. En la darrera edició celebrada al juny d’enguany, prop d’un miler de persones van assistir a les funcions de la 29a Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa ‘Fono’ 2022, en què van participar 11 companyies.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aparador de les creacions locals

La Mostra d’Arts Escèniques Josep Fonollosa, ‘Fono’ va arrencar l’any 1992 com a aparador de les creacions locals. En aquell moment, tant l’Ajuntament de Lleida com les companyies van convenir donar-li la forma de concurs, amb la qual cosa, hi havia un grup guanyador. Eren les mateixes companyies qui anaven a veure tots els espectacles que s’hi presentaven i, un cop acabades totes les funcions, emetien el vot.

 

L’any 1998, amb la inauguració del Teatre Municipal de l’Escorxador i la consegüent creació per part de la Paeria d’un Departament d’Arts Escèniques, la gestió de la Mostra passa a mans de la direcció d’aquest teatre. És llavors quan s’abandona el format concurs i s’obre a tots els grups de la ciutat.

 

Des de llavors, la Mostra ha estat un indubtable incentiu per a la creació escènica des d’un punt de vista comunitari i social. El nom que té avui dia, el rep com a homenatge a Josep Fonollosa, en ‘Fono’, director del grup AEM-Belles Arts Teatre i dinamitzador cultural del Cercle de Belles Arts de Lleida, mort el juliol de 2006.