S’obren les inscripcions de la jornada ‘Miravisions’ de fotoperiodisme

Ja està obert el termini per a les inscripcions a la segona edició de la jornada Miravisions de fotoperiodisme. Els organitzadors han ampliat la iniciativa a tres dies, del 24 al 26 de setembre a la Juneda, a la comarca de les Garrigues, amb exposicions i taules rodones.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]
 

 

El programa, organitzat pel magazín 'La Mira', i que compta amb l'ACN com a mitjà oficial, inclou la participació de fotoperiodistes i periodistes catalans de renom, com ara la fotògrafa Pilar Aymerich, una de les pioneres del fotoperiodisme a Catalunya.
 

Hi haurà una exposició dedicada a la seva trajectòria, i a més a més, Pilar serà l'encarregada d'impartir la sessió inaugural. La periodista Mònica Terribas conduirà una conversa que vol servir, també, com a mostra d'homenatge a la seva feina i al seu arxiu.  Els responsables de la iniciativa subratllen que Pilar Aymerich acumula més de 50 anys de professió i ha estat guardonada amb diferents premis i reconeixements, entre altres, la Creu de Sant Jordi.

La fotoperiodista es va formar entre Barcelona, Londres i París i va començar la carrera en diverses publicacions com 'Triunfo', 'Destino', 'Cambio 16', 'El País' i 'Fotogramas', entre d’altres. També destaca la seva col·laboració en llibres dedicats a dones catalanes com Mercè Rodoreda, Frederica Montseny, Montserrat Roig, Caterina Albert o Maria Aurèlia Capmany.

 

S’obren les inscripcions de la jornada ‘Miravisions’ de fotoperiodisme

S'obren les inscripcions de la jornada Miravisions de fotoperiodisme | Pixabay

 

Premi Miravisions de Fotoperiodisme

Com a novetat d'aquest any, s'inclou l'entrega de la primera edició del Premi Miravisions de Fotoperiodisme. Durant l'acte, que tindrà lloc el dia 25 de setembre al vespre, el jurat donarà a conèixer els noms dels premiats en la categoria professional i d'estudiants.

Les obres guardonades es podran veure exposades des d'aquell mateix cap de setmana i durant tot el
mes d'octubre al Complex Cultural de Juneda. Les inscripcions estan obertes fins al 10 de setembre a través del web de la jornada (2021.miravisions.cat) i les places són limitades.

Els organitzadors expliquen que Miravisions és una jornada professionalitzadora per «millorar la qualitat» del fotoperiodisme de la mà de fotògrafs experts i professionals del sector, amb l'objectiu de fer 'networking' i compartir aprenentatges, experiències i qüestions que generen debats dins d'aquest món.